På jakt etter joggekroppen……

Ja kan dere tenke dere? Jeg jogge?

Jeg trodde vel aldri at jeg skulle skrive et slikt innlegg siden jeg har en liten “fobi” mot det å jogge. Du kan lese om det i her.

Nå hadde det seg slik at jeg kom i snakk med en person, ja for noen måneder siden. Han fortalte at han føyk gjennom sanddynene på jærstrendene som bare det. Jeg kom jo med den vanlige frasen om at å jogge det ligger ikke for meg og bla,bla,bla. 

Vel en setning sa han som har boret seg inn i meg, tross om jeg ikke synes det gjaldt han så masse. “Se på meg. Jeg har ikke kropp til å jogge, og jeg får det til”. Han hadde hatt samme innstillingen som meg før han fikk et tips fra en bekjent som han og delte med meg. Korte økter, men det skulle være veldig effektivt. 

Må nevne at han også nevnte at han kunne være med, i mitt tempo da selvfølgelig. Lite visste han at når jeg jogger vil jeg ikke se et eneste menneske. Men i grunnen var ikke det noe problem for jeg jogger jo ikke.

Så etter denne samtalen har jeg fått enda en grunn til å ikke jogge. Jeg har stjålet hans uttrykk, og har brukt det titt og ofte. Jeg har rett og slett ikke joggekropp i tillegg til at jeg får vondt i kroppen bare av å tenke på å jogge.

Men så har jeg jo blitt med på “Dytt” kampanjen på jobb. Kollegaer springer både hit og dit. Jeg trener og jeg går. Men jeg har ikke jogget til nå.

Teknikken eller forslaget han har fortalte meg har ligget å “trigget” i bakhodet. Jeg har tenkt på det titt og ofte, og skjøvet det litt foran meg. Men i dag pushet jeg meg litt ekstra, og testet ut. Jeg var nok ganske så skremt, men vet dere det gikk helt fint, tross min skepsis. Jeg tror faktisk at dette kan funke for meg. Men har jo bare prøvd en gang. Ikke på tredemølle som han sa, men ute. Det skal visstnok være litt vanskeligere, uten at jeg vet noe om det.

Så hvis dette her gjør susen på meg er jeg sikker på at det kan fungere for andre “anti joggere”. Da skal jeg dele, men inntil da tester jeg det ut.

Legger ved et nesten bevis…… måtte jo sette meg nedpå etter økta. Jeg klarte til og med å ikke stoppe for å knipse bilder. Litt kry av det.

#joggekropp #trening #dummiejogging #jogge #stavangerinmyheart

En innrømmelse! Litt flaut og litt morsomt

Hei dere.

I dag har jeg vært på tur rundt Stokkavannet som ligger her i Stavanger.

Når jeg går rundt disse vanna her i Stavanger, må jeg innrømme at jeg humrer litt for meg selv, og en skal ikke se bort fra at jeg rister litt på hodet også. Av meg selv da vel og merke.

Stavanger Kommune har satt opp noen skilt som forteller at det går sauer på jordene som er inngjerdet. Dette gjør de på en litt humoristisk måte: “Her beiter levende gressklippere”.

Tross om jeg går, regner jeg med at det må være farten min som har gjort at jeg har lest feil. På en tur i fjor oppdaget jeg at det sto noe helt annet enn jeg hadde innbilt meg.

På denne turen oppdaget jeg nemlig hva det sto. Ikke hva jeg trodde det sto.

Når jeg har hastet forbi har jeg tenkt at det har vært merkelig, og ja jeg har nok tittet over et gjerde og to for å se om jeg har sett noen. Jeg kan fortelle det at det er ikke sauer jeg har sett etter siden jeg trodde det sto: Her beiter levende gresshoppere.

Ønsker dere en fantastisk kveld.

 

#gressklippere #feillesing #stokkavannet 

 

 

Jeg er litt “høy på pæra” i dag…..

Hei fininger.

Tenk deg. Du ser en nesten umulig oppgave, og på en, to, tre så har du fikset det. Da er det litt lov til å slå seg på brystet, være stolt og føle at du mestrer alt. ,Synes du ikke?

Det skjedde med meg i dag. Jeg skulle ha vinterdekkene inn i boden. Når jeg skulle åpne bod døren kom jeg på at hengslene har løsnet, og i hele vinter har jeg laget en litt provisorisk løsning. Det skulle jo fikses til våren. Det er jo vår enda, så jeg har jo litt tid på meg.

Den provisoriske løsningen fungerte i dag og helt til jeg skulle låse døren. Da fikk jeg rett og slett ikke døren igjen. Det var noe som stengte, tross om jeg prøvde hundre ganger. Åpen kan den ikke stå, får det er en haug med katter i nabolaget i tillegg til at den står ganske nærme en sti.

Frem med drill, og der laget jeg en ny provisorisk løsning. Tenker den holder til mandag. Da må jeg nok kjøpe nye hengsler. Kan tippe når jeg har satt på de får jeg ny anledning til å skinne litt på ettermiddagen. Flott å ta med de oppturene en kan.

Det er ikke det eneste  jeg har gjort i dag. Jeg har også vært på en herlig tur ved Hafrsfjord, her jeg bor. Jeg legger ved et bilde og ønsker dere en fantastisk flott lørdagskveld.

Som dere ser har vi hatt en nydelig dag i dag:)

#Hafrsfjord #stavanger #Rogaland #stavangerinmyheart #hverdagslykke

Et lite stykke Prekestolen

Ved ankomsthallen på Stavanger Flyplass kan du nå få et lite “skue” av Prekestolen.

Prekestolen Design har nemlig laget et flott moment av attraksjonen med håndplukket stein fra en liten øy som heter Randøy.

Foruten dette flotte momentet lager de suvenirer i mindre format og smykker. Så du kan rett og slett få med deg et lite stykke av Prekestolen hjem.

Ønsker du å kikke mer på hva de lager kan du gå inn på siden deres HER

 

Er det ikke flott? Ønsker du å lese om tur til Prekestolen kan du lese innlegget mitt HER.

(innlegget er ikke sponset). 

Prekestolen er et fjellplatå på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Prekestolen er et kjent turistmål i Ryfylke-regionen i Rogaland. Høsten 2017 ble scener til bruk i filmen Mission Impossible 6 spilt inn på Prekestolen.

#Prekestolen #pulpitrock #Lysefjorden #prekestolendesign #stavanger #Rogaland #fjordnorge #Vestlandet #norge

Hurtigruten til Ålesund

I helgen var vi en tur til Ålesund. Transporten opp var litt uvanlig for meg å være, men jeg må si at Hurtigruten imponerte.

En avslappet tur med god mat, godt selskap og nydelig natur.

Å ankomme Ålesund rundt tolv på lørdag var helt perfekt for oss. Der møtte en guide oss som fortalte oss det viktigste om byen. Tross litt kald vind fra nord, fikk vi et lite innblikk i byen med dens historie. 

Ålesund er en forholdsvis “ung” by, og fikk bystatus i 1848. Mesteparten av trehusbebyggelsen ble borte i bybrannen i 1904. Når byen ble bygget opp igjen var det instrukser fra staten at alle bygninger skulle være i mur, og slik ble det. 

I den tiden var det populært med jugendstil, dermed er det stilen som preger byen og møter en ved innseilingen. Flotte majestetiske bygninger hvor mange har sin lille unike stil. Et flott syn.

Etter en god middag hadde vi en tur opp til Aksla som er byens utsiktspunkt. Litt over 400 trapper må en gå for å komme seg til denne fantastiske utsikten. På lørdag var det et arrangement her oppe med en gratis konsert med Jarle Bernhoft i regi av FNs Bærekraftsmål. Jeg valgte å gå opp, se på utsikten for deretter gå ned før konserten startet. Jeg tror det var over 5000 som var der oppe.

Etter endt nattevandring var det tilbake til Hurtigruten og nesen først til Bergen, og deretter til Stavanger med fly.

Jeg legger ved noen bilder fra turen vår, og håper du liker de.

 

Litt lite bilder av selve båten, men utsikten under turen er ingenting å si på:

Disse skyene var helt fascinerende:

 

Solsengene måtte prøves når solen tittet frem. Er jo på cruise:

Utsikt fra lugaren:

 

Maten var bare helt fantastisk. Tross om dette var litt norsk var det eneste bilde jeg tok av maten:

 

Ålesund by – et utvalg av bilder:

 

 

 

#norgesferie #hurtigruten #Ålesund #bergen #Norge #Vestlandet #reiseglede

 

 

PS! Jeg skal på cruise

Hei dere.

Da var det fredag, den beste dagen i uken.

Her hos meg har jeg pakket for jeg skal faktisk på cruise i helgen. Vi flyr opp til Bergen og deretter t/r med Hurtigruten til Ålesund. Så det blir et lite minicruise da.

Har tatt Hurtigruten før for veldig lenge siden, men husker ikke særlig fra det. Så dette skal bli gøy.

Siden det er fredag legger jeg ved min favoritt regel og ønsker dere en fantastisk helg:))

“Man skal ikke plage andre, man skal være snill og grei, og for øvrig kan man gjøre hva man vil”   kardemommeloven

Som dere ser har jeg øvd meg på cruiselivet. (bildet ble tatt i fjor til en av Frodiths utfordringer)

#cruise #helgemodus #fredag

Ja jeg blir ganske så forvirret….

Tenkt dere. Våren har vist sitt ansikt, og alt er jo bare fryd og gammen. Ute blomstrer det, fuglene kvitrer og barnelatter høres rundt hvert hjørne. 

Alt dette er helt flott, men når jeg skal entre døren for å utforske den vide verden blir jeg så i tvil. Hvordan kler en på seg? Ja ikke helt bokstavelig, men er det kaldt, varmt osv. Tanken på vår har liksom ikke helt seget inn så dermed blir det enten for mye  vårstemning, eller at jeg glemmer meg litt ut og er i vinteren modus igjen. 

Jeg har lovet at jeg ikke skal sette frem vår skoene enda, siden det endte katastrofalt i fjor. Alle vinterskoene var byttet ut med de lette vår og sommer skoene, og  vips der var våren borte. Dermed lar jeg de være slik en stund til. Våger jeg meg ut i lettere sko skal jeg hente de frem fra kottet og sette de fint på plass etterpå. Jeg lover.

Har dere også det samme dilemmaet at dere bommer på klærne nå i en slik overgang?

#vår #sommer #vårstemning

 

 

 

Prekestolen

Er du i Stavanger området anbefales virkelig turen til Prekestolen.

Som du sikkert vet, filmet Tom Cruise og gjengen noen klipp herfra som skal være med i filmen “Mission Impossible”. Traileren av filmen kan du se HER.

Jeg tror den kommer ut i løpet av sommeren, og hvem vet om det kommer enda flere turister etter de får se klipp av herligheten vi har her.

Fra Stavanger og inn tar det ca. 1 1/2 time hvis det klaffer med båten. Da tar vi inn til Lauvås – Oanes.

Det er og muligheter å ta båten inn til Tau og kjøre derfra. 

Ønsker du ikke å gå turen, er det alternativer. Båt fra Stavanger Sentrum eller helikopter. Valget er ditt. 

Turen opp tar mellom 1 til 2 timer. Det er avhengig av formen.

Det er noen få bratte partier, men en grei og behagelig tur. Første gang sønnen min var med var han rundt 7 år.

Gode sko og klær er viktig å huske på, alt etter værforhold. På de verste dager anbefaler jeg ikke turen. Ta forhåndsregler, og hør på anbefalingene.

Jeg legger ved noen bilder. Legg merke til siste bilde. Her er det klart til et hopp. Dette er et vanlig skue fra Prekestolen. Du kan være heldig.

 

Bilde fra selve platået:

 

Kart over området og Prekestolen:

Prekestolen er en meget spesiell fjellformasjon som ble oppdaget omkring 1900. Den er Rogalands og Ryfylkes mest besøkte attraksjon og naturopplevelse, den har loddrette fjellsider som stuper ned i Lysefjorden ca. 600 meter ned. Toppen er nesten helt plan og er ca. 25×25 meter i areal. Det er en sprekk mellom selve Prekestolen og fjellet, og lenge var man redd for at den en dag ville falle ned og forårsake en enorm flodbølge. Sprekken har blitt undersøkt og Prekestolen henger sikkert nok. Det går buss fra Tau til Prekestolhytta som eies av Stavanger Turistforening flere ganger daglig. Stor parkeringsplass ved hytta. Det er ca. 2 timers tur på en flott tilrettelagt sti opp til Prekestolen. Stien er steinsatt og over myrene er det kavla med store stokker som kan minne om flotte broer. På det mest luftigste langs stien er det satt opp gjerder. I feriene er det så mange som tar turen hit at man kan risikere og gå i kø. På engelsk heter Prekestolen “Pulpit rock”.   

Tekst hentet fra Forsand Kommune sine hjemmesider.    

 

Dette er på vei oppover:

 

Tatt fra toppen:

 

 

En gang vi var oppom traff vi på noen “base hoppere”. Det var en fantastisk opplevelse.

De fikk alle folka med seg, snakket med alle og dermed når de skulle utføre hoppet, hadde de alle som heiagjeng.

Min sønn på første bildet fikk prøve utstyret, og dere kan tro det var en stolt og engasjert gutt. Han lurte på om han bare kunne hoppe, da slapp en av de andre….. Ikke helt godtatt av mor kan du si……… Dette var i påsken et år, og været var fantastisk. Da passet det jo at en av de hoppet i en gulaktig drakt. Det så ut som en påskekylling når han seilte nedover:)

 

 

video:MVI_0958

Håper dere likte innlegget, og ikke minst at dere vurderer turen. Kan virkelig anbefales.

 

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #Lysefjorden #reise #familie #tur #reise  #prekestolen #pulpitrock

Toppblogger? Har du et ansvar?

Det er mye skriverier om Toppbloggere og ansvaret de har for påvirkning. Jeg er enig i at mange bruker sin “stemme” feil og burde formidlet innhold med mer sunne verdier. Men igjen. Er det Toppbloggernes feil?

De skriver om sin hverdag, sine utfordringer og ja de blir sponset. Hvem sponser dem? Kan sponsorene ha litt av skylden for at de sponser blogger som når ut til et hav av lesere og som ikke har de mest sunneste verdier for leserne?

Firmaene som sponser vil ha salg. Helt klart. Men burde de ikke være mer kritiske til hvem som formidler og er deres ansikt utad?

All reklame er god reklame sies det. Men jeg er ikke så sikker på det. For meg som kanskje er en litt “gammel” forbruker forbinder produkter med reklamer, personer og hvor en har sett produktene. Altså her i forbindelse med bloggere.

Bloggerne er unge og lett påvirkelige selv. Jeg må jo si at hvis jeg hadde blitt tilbudt den “gullgruven” i ung alder skal en ikke se bort ifra at jeg også hadde grepet den med begge hendene. 

Om de skriver og fremmer usunne verdier, er dette noe som har kommet frem på grunn av sponsorene? Penger kan i enkelte tilfeller gjøre det merkeligste med mennesker. Jeg bare spør.

Jeg savner rett og slett litt ansvar fra sponsorene. 

Synes de at det er greit at unge på ungdomsskolealder starter med å planlegge sine første inngrep? Forstørringer både her og der og endringer både på kropp og ansikt? Hvor får de ideene fra? Er det greit at idealene de sponser fremmer dette?

Når det er sagt tror jeg ikke det bare er Bloggernes feil, men en skal ikke se bort fra at noe av årsaken ligger her. Og igjen. Dette sponses.

Det er ikke ofte jeg er innom disse bloggene, men innrømmer jeg innimellom sveiper innom. Når jeg leste at det er uforståelig at de har påvirkning på andre og mener at unge på 17-18 er bevisst og voksne, og klarer å ta de beste avgjørelsene selv. Da hører jeg meg selv skrike: NEI og NEI. Jeg tenkte at jeg er sjeleglad over å ikke ha en datter. (Dette utsagnet var fra en av de på toppen for ikke så lenge siden).

Nå er det ikke min jobb å vurdere hvem som skal sponse hvem eller hva kriterier de stiller. Men jeg lurer innimellom på hvordan disse markedskreftene jobber, og hva kriterier de ser etter når de velger ut sponsorkandidater av uendelig mange flotte unge bloggere. Er det klikk som teller? Eller er det innhold og sunne verdier? Tenker de på hva bloggeren står for og formidler ut til de som klikker seg inn? Er de kritiske og setter kriterier?

Så ja. Jeg mener at her må sponsorene ta et ansvar da det er de som bruker og kan velge hvor de legger sine markedsmidler. Bloggerne skriver. Siden vi har ytringsfrihet her i landet synes jeg absolutt at de kan skrive i grunnen hva de vil. 

Til slutt må jeg tilføye at jeg er mektig imponert over mange unge bloggere. Både på toppen og nedover som skriver bra, har sunne verdier og gjør en veldig bra jobb med “sin stemme”. Jeg håper bare at disse også blir sponset slik at de kan fortsette den gode jobben de gjør.

Hva synes du?

Jeg legger ved en link til et godt skrevet og belyst innlegg av  Linda Hofstad Helland som er barne- og likestillingsminister. Dette innlegget går på bloggernes ansvar, som jeg er enig I tross om det ikke nevnes noe om annonsører eller sponsorene sitt ansvar. Du kan lese innlegget   HER.

 

 

 

 

 

#blogging #sponsorer #usunneverdier

 

Våren er offisielt åpnet i Stavanger

Hei dere.

Ja jeg våger meg til å si at våren offisielt har åpnet i Stavanger. Vi har hatt noen fine dager denne uken med temperaturer som har krøpet oppover. Men det må nok en lørdag til for  å åpne byen offisielt.

Vi hadde en koselig tur til byen i dag. Liv og røre var det i gatene, og folk ruslet rundt både i shorts og t-shirt. Litt kaldt for meg, men det gir en herlig stemning.

Jeg legger ved noen bilder av den fine byen min, og håper du liker de.

 

Vågen i Stavanger. Cruise skip, og båter – ja det var rene sommerstemningen.

 

…. og sittet her og sett på livet hadde jo vært noe…..

 

……. eller her….

 

Skagenkaien – her ligger uterestauranter side om side……

 

Et lite oversiktsbilde over byen. Til venstre for Valbergstårnet stikker det opp en 80 m høy stålkonstruksjon. Vi har fått denne samt en helt lik som ligger på andre siden av Vågen, ved Bjergsted. Disse kommer til å ligge i bybildet til over 17.mai. Disse er plassert på noen lektere i sjøen. Det kan gjerne minne om noe som tilhører oljeindustrien, men det er til fornybar energi og skal på plass i en vindpark i Scotland som skal være i drift fra neste år.Det skal installeres vindturbiner på toppen. 

#vår #stavanger #stavangerby #stavangerinmyheart #Rogaland #reiseliv #reiseglede