Av 65000 Tanker

Hei og god morgen.

En ny dag og en ny mulighet. Er det ikke flott?

Jeg leste her om dagen at et menneske har 65 000 tanker hver dag. Høres veldig mange ut, men tipper jo at det er nok gjennomsnittet.

Så hva retning tar disse tankene? Er det positive? Negative?

De fleste er nok nøytrale tenker jeg, men har du tenkt på hvor lite eller få tanker enten på den positive eller negative veien som kan ha stor innvirkning på dagen?

En kan nesten sammenligne det med at et positivt ord kan gjøre en forskjell, og det samme tipper jeg med tanker.

Så folkens, la dagen i dag få flest mulig positive tanker.

Ønsker deg en fantastisk tirsdag.

 

Og jula varer helt til jula – Kjøp Juletre nå!

Reklame | Håland Hagesenter

I disse tider kommer det opp flere spennende konsepter, og jeg synes jo dette var et av disse. Jeg var en runde rundt Hålandsvannet, og jeg har nok enten ikke gått denne runden på en stund, tilbudet har nettopp kommet eller at jeg har oversett det. Jeg er jammen meg ikke sikker. Men i dag så jeg det.

Må innrømme at jeg først trodde at det var noen som hadde glemt å pakke sammen etter jul. En diger julenisse som peker mot en eng full av juletre.  Med nærmere ettersyn ser jeg at nei, dette er meningen. Her skal det være julenisse hele året, og et tilbud.

Og det er som følger. Velg juletreet ditt nå, vipps over og heng på en lapp. Så har du alt klart til jul. Regner med at du må ta i betraktning at det kan vokse noen millimeter eller cm. , litt usikker på disse vekstene, men du ser jo ca hvordan de kommer til å se ut.

Min første tanke var litt negativ, må innrømme det. Hvem tenker på jul nå liksom? Men med nærmere ettertanke er jo dette en mulighet for å få hele familien, liten som stor på tur året rundt. Når en har kjøpt treet, ja da er det jo ditt eget. Så kan en jo arrangere pynting til hver minste anledning året rundt helt til hogst. Tipper det kan være en gulrot til å få de fleste med på tur. For her måtte en gå litt for å komme til plassen.

(tipper det er en kjørevei til gården, men vi glemmer det en stund. )

Så dagens oppfordring til alle i nærheten av Stavanger som føler at de har sittet litt mye på rumpen, sliter med å komme seg ut og skulle ønske at andre i familien også blir med på tur. Ikke tenk, gå til Hålandsvannet og kjøp et juletre.

Tenner du på ideen og lurer på hvor Hålandsvannet er ligger dette vannet på Madla i Stavanger og i Randaberg Kommune v/ Goa/Leikvoll og har et areal på 1,2 km².

 

 

Innlegget er ikke sponset, bare en observasjon og en god ide.

Gratis opphold på øya Rott for kunstnere

Hei dere.

Jeg kommer stadig over fantastiske tilbud, og her er det et du ikke må gå glipp av.

Er du kunstner og drømmer om en rolig plass hvor livet har stått litt stille, en idyll og et yrende fugleliv. Ja da er Rott plassen. Her kan du dyrke dine kreative sider i harmoni med naturen. Og det beste er at denne flukten fra hverdagen tilbyr Sola Kommune deg gratis

Her har du mulighet nå til å komme deg litt bort fra hverdagen på Rott, ei øy som ligger i Sola Kommune rett utenfor Tananger. Jeg hadde et innlegg om øya HER. Som jeg skriver her er det en perle i havgapet som bare må oppleves.

På hele øya bor der en eller to personer, så her får du ro, selv om det nok er noen som titter innom.

For å søke er det noen kriterier, og det er prioriteringer. Men det kan du kikke på hvis du titter inn på siden på Sola Kommune sine hjemmesider HER.

Kunne dette vært noe er søknadsfristen 26. mars – så her må du raske på.

 

 

 

I år kommer jeg til å være super egoist!

Jeg tipper de fleste har begynt å tenke på ferier som snart banker på. Hvor og hva skjer til sommeren, og hvor går turen i år?  Er det innafor å sette snuten utenfor Norge eller ikke? Ja det er nok mange tanker som svirrer rundt, og det har de gjort hos meg og.

Jeg vet at hvis verden er på vei tilbake til normalen så er det fullt innafor og kanskje og solidarisk å ta turen ut i den vide verden. Putte litt penger i den næringen som har hatt det skikkelig tøft dette året, nemlig reiselivet.

Og det er her jeg kommer til å være så egoistisk. Uansett hvordan tilstanden er her eller i resten av verden kommer jeg nok ikke til å titte utenfor Norge.

Jeg gjør som mange andre og drømmer om endelig å kunne reise og å oppleve nye og kjente plasser. Tross disse drømmene så vil jeg ikke ødelegge “mitt bilde” av verden som gjør at jeg blir skuffet. For jeg tipper det er det som møter meg nå og i år.  En litt annen verden enn det glansbilde jeg har av den.

Jeg vet det er en egoistisk tanke, men jeg vil møte en “glad” verden. En verden som er litt mer normal enn den er nå i år.

Så Norge, det er her jeg skal feriere i år.  Er temmelig spent på hvor jeg ender opp, for det er ikke planlagt noe enda.

Har du planer for ferien?

Jeg legger med en link til et innlegg jeg hadde for noen år siden, før epidemien, og ja jeg drømmer om en gjentagelser. Du kan lese om det HER.

 

 

 

 

 

 

Hytte på Solastranden?

Som jeg har nevnt før så må jeg bare innimellom ha en liten dose av Sola stranden. Og i dag fikk jeg påfyllet med en liten formiddagstur.

Normalt går turen til høyre for jeg elsker bare den lille kirken som ligger der mot sjøen, men i dag ble det venstre. Når en kommer helt i enden av turstien her ligger det et temmelig nytt hyttefelt bare et steinkast unna. Nysgjerrigheten tok over, så turen gikk innom.

Det viste seg at det var Ølberg Strandhager som består av 47 parseller som de kalles. Små hytter som jeg vil kalle det som er på 30 kvadrat med 300 kvadrats tomt med. Nå var det jo ikke den rette frodige tiden å vandre rundt her, men jeg synes det var skikkelig koselig. Kunne godt tenkt meg en slik en, et steinkast fra den herlige stranden. Jeg valgte meg til og med ut en, og det er nr. 1. Ligger i fremste rekke mot stranden siden det var en hjørnetomt.

Mellom parsellene var det stier, og hver tomt hadde en hekk rundt. Tipper at turen går oppom på vår og sommer halvåret for å se når alt spirer og gror.

Feltet har og et litt større samlingshus som kan leies til en overkommelig pris for de som ønsker det. Det kan romme 50 personer, så et lite tips hvis du skal ha et selskap.

Jeg legger med noen bilder jeg så håper jeg du liker det.

Ha en fin kveld. Snart ny uke med nye spennende muligheter.

 

 

 

 

 

 

Selvsikker eller arrogant?

Jeg har gått å tygget på disse ordene en stund. Og hva er forskjellen? Er en selvsikker eller er en arrogant?

Grunnen er at jeg liker at folk er selvsikre, rett frem og har troa på det de holder på med og troa på seg selv. De får en spesiell glød i mine øyne. De stråler og har en styrke som jeg bare beundrer. De gir meg energi, en godfølelse og mot. Akkurat som de forteller, uten å fortelle at alt er mulig.

Så er det disse som har det over og i tillegg har en tendens til å tute på, og gjerne går over lik for å oppnå det de har satt seg som mål. Disse gir meg en gufsen følelse, og jeg innrømmer gjerne at jeg håper i mitt stille at de ikke lykkes. Ikke for at jeg har noe imot de på noen måte, vel utenom væremåten.

Men hvor går grensen?

Selv om magefølelsen fortelle meg noe, kan jeg stole på den?

Bildet er tatt med minnesmerket til Alexsander Kjelland – Brutte lenker som ligger ved Hafrsfjord.

Zana – ny butikk for den miljøbevisste i Stavanger

Reklame | Zana

Ta med deg emballasje, om du så ønsker noe krydder, litt “snacks”, shampo eller hva du trenger. Ja det er konseptet i Zana som nå har kommet til Stavanger. Har du ikke med deg kan du selvfølgelig få det i butikken.

Når du handler her skal det du får være miljøvennlig, økologisk og “fairtrade”, og overskuddet går tilbake til selskapet eller en humanitær organisasjon.

Konseptet kommer fra Trondheim, og har vært i Trondheim i ca. 10 år.

Som du sikker forstår er det ikke pengene som styrer her men heller tanken om å gjøre litt for den verden vi lever i, samt å få andre til å tenke i samme retning.

Butikken tror jeg absolutt kommer til å gå bra. Her finner du mye spennende både til matlaging, husvask og kroppspleie.

Er du i byen og rundt Laugmannsgaten anbefaler jeg absolutt å ta en titt eller å gjøre et kjøp.

Jeg legger med noen bilder slik at du kan se utvalget.

 

 

 

 

 

Butikken fra utsiden. Det er i de gamle lokalene til Ting.

 

 

Du finner disse sekkene med mel og diverse i større kvantum, men en kan også få i mindre hvis en ønsker.

 

Utvalget av rengjøringsmiddler. Nede i venstre hjørne ser dere beholdere som har div. som shampo, balsam etc. som dere kan fylle på mindre flasker selv. De er ikke så prangende så her må en passe på å fylle på rett.

Så hva synes du? God ide og tror du at dette kan hjelpe å gjøre en liten forskjell?

Pedersgata i Stavanger med skjulte skatter

Her om dagen var jeg en tur til Stavanger sentrum og selveste Pedersgata.

Hvor er det tenker du kanskje?

Vel denne gaten ligger bare et steinkast fra sentrums kjernen. Jeg må nevne at de senere årene har gaten fått et lite løft, og kan by på sjarmerende restauranter og spiseplasser, koselige butikker med mye rart og ikke minst en avslappet atmosfære. Ja jeg må jo og nevne at nettopp i denne gaten finner du og en av Stavangers Michelein restauranter, Sabi Omakase.

Gaten har et urbant preg, og en del graffiti  på husvegger og murer. Gaten ble innlemmet byen i 1848 og fikk navnet sitt i 1861. Det er totalt 143 husnummer i gaten, og det er her foran noen av disse husene du finner en skjult hemmelighet. Ser du nøye i bakken finner du de. Foran noen av husa er det risset inn huset du står foran i brosteinen.

Husene i gaten er en del av trehus bebyggelsen i byen og er bygget mellom 1820 til 1860 antas det.

Jeg legger med noen bilder og håper at du liker de. Har du noen gang vært her?

 

Bilde tatt ved Petri Kirken, som ligger nærmere selve sentrum. Til høyre har du Nytorget som tidligere fungerte som et torg, markedsplass og samlingsplass.

 

De skjulte skattene i brosteine. Det er sikkert flere, men det var de jeg fant på runden min.

 

 

 

Litt stemningsbilder av gaten.

 

 

 

 

En populær pub i Stavanger, Martinique som har vært der i mange år.

 

Overalt er det plasser en kan sette seg ned. Utenfor kafeer og butikker eller som her :

 

 

Rundt 20 gater og smau krysser Pedersgata.

Jeg har hatt et innlegg om Østre havn som du kan lese om HER som også er i området Pedersgata, og om Løvås Bruktbu som også er kjent butikk i Stavanger.

Brann i nabolaget

Hei du.

Håper du har en like fin morgen som meg. Klar for dagens hjemmekontor, kaffen er i koppen og jeg funderer litt på hvor lunsj turen min skal gå i dag. Men det er jo ikke de verste bekymringene en kan ha. Poden har vinterferie, så han sover.

På lørdag leste jeg i selveste VG at det hadde vært brann i Stavanger, og jeg måtte klikke meg inn og se. Og der står det svart på hvitt i nabolaget mitt. Jeg ble jo temmelig bekymret og nysgjerrig, men en trenger jo ikke mer enn å gå i butikken før en får rede på hvor og hva som hadde skjedd.

Tross mye styr med brannbiler, som heldigvis bare er et steinkast unna, sykebil og ja liv og røre, så endte det bra.

Vifte brann var det visst. Kokken ble sendt til sjekk på sykehuset, og resten endte godt.

Så i dag vil jeg bare minne dere på rengjøring av viften. Fort gjort å glemme men  det er en av de viktigste tingene å rengjøre i huset og helst en gang i måneden anbefales. Vel de som ikke lager mat eller kun koker vann kan rengjøre den sjeldnere. I følge brannvesenet er dette en av de mest vanlige  brannårsakene hos oss. De fleste kan vaskes i oppvask maskinen på sterkest varme.

Min ble selvfølgelig rengjort i går, bare for sikkerhet skyld.

 

Ønsker dere alle en flott mandag.