Kortreist adventsstake i år

Hei og god morgen dere. Vel blåst 1. søndag i advent og jeg håper dere har en fin mandag. Adventstid, hjemmekos og ikke minst julestemning.

Her i Stavanger i dag er det temmelig så grått, men vi har jo blitt vant til et slik vær etter hvert rundt juletiden. Må nevne at jeg husker at vi hadde snø når jeg vokste opp, men om husken er rett, det tør jeg ikke påstå.

I år har jeg faktisk skaffet meg en kort reist adventsstake. Vel, selve staken har jeg hatt noen år, men pynten den er hentet fra Randaberg da jeg og ei venninne var på “nøst” i skogen. Granbar og kongler. Konglene tørket jeg i ovnen på omlag 100 grader til de var tørre og fine og hadde åpnet seg.

Ideen om tørka appelsin, pluss fremgangsmåte fikk jeg av henne, så det måtte jeg prøve. Måtte se om det funket, og det gjorde det jammen meg. Må si at etter en runde med appelsin bitene i ovnen, på et bakepapir i ca. 100 grader, luktet hele huset jul. Så det kan anbefales. Ønsker du mindre biter kan også mandarin brukes, jeg testet og det går helt fint.

Må si at appelsinene og kanel stengene er kjøpt på den lokale butikken, litt kortreist det og.

Så hva synes dere?

 

 

 

På turen gikk vi fra Viste Stranden og utover helt til Vistnes fyret. Det blåste litt, men det var fint med solgløtt innimellom. Etter sankingen, gikk vi til Vistnestunet som hadde juleverksted. Vi var så heldig å få en kopp kaffe før vi gikk tilbake. Legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

 

 

Vistnestunet – er en flott bevart gardsanlegg som er fra siste del av 1800-tallet. Jeg har et innlegg om garden som du kan se her med historie og mange flotte bilder.

Julestemning i stua:

 

Vistestranden:

 

Tur mellom bygene på Randaberg

På søndag var vi på en herlig tur på Randaberg. Jeg er som sagt oppvokst her og har bodd her og år som voksen, men når jeg har en venninne som drar meg med på plasser jeg aldri har gått før, er det spennende. Så i går gikk turen fra Randaberg sentrum via Todnem og ned til Ryggstranden, på en sti ved sjøen og tilbake til Randaberg sentrum via Ryggveien. Turen antar jeg er omkring 8 kilometer.

Og som den vante turgjengeren hun er hadde hun sjekket været, og dette var den beste tiden på dagen. Om morgenen. Fantastisk å gå, høre kirkeklokkene ringe søndagen inn og vel, det var en ren idyll. Til og med solen tittet frem.

Og jeg som er litt redd for å fryse hadde jo kledd meg i ull fra topp til tå. Det ble temmelig varmt etter hvert, tross november.

Jeg legger med noen bilder og håper dere liker de.

 

Rett forbi Ryggstranden. Natur, utbyggelse med byggegjerde og Oljeplattform i bakgrunnen. Morsom kontrast.

 

Fra en grå morgen – da er det herlig når solen titter frem. Her på Todnem.

 

Ryggstranden med småbåthavn. Her har de bygget en del hus og leiligheter de siste årene.

 

 

Og denne flotte var et vakkert syn i sjø kanten, eller i sjøen

 

og en rast..

 

 

Og før vi avsluttet turen traff vi på denne kjekke som vi måtte hilse litt på.

 

Randaberg Kommune ligger Norges minste fastlandskommune og ligger som Jærens nordre spiss. Kommunen har Stavangr som nærmeste nabo, men grenser også til Sola kommune, Rennesøy kommune og Kvitsøy kommune. Ellers ligger kommunen mot Nordsjøen og Boknafjorden. I 1922 ble Randaberg utskilt fra Hetland som egen kommune.

Tusen takk Frodith

God morgen fininger.

Har dere det fint?

Jeg må si at å få gave i posten, det er digg det. Så her om dagen kom det en konvolutt, og selv om jeg i grunnen visste om den og hva det var, er det som julaften.

For noen dager siden, vel kanskje en uke eller to, var jeg med i en konkurranse hos Frodith – dette innlegget her. Og jeg vant. Så det var gaven som kom.

Og når jeg pakket ut kom dette fargerike nettet. Er det ikke fint vel, så Frodith og så meg. Så nå skal jeg fyke rundt og handle, og siden det er stort får jeg plass til mye her.

Så igjen Frodith. Tusen takk. Dette kommer til å bli brukt. Og lurer du på hvem denne fargerike  herlige damen Frodith er så anbefaler jeg deg til å gå inn på bloggen hennes HER.

Lykke – hva tid var du lykkelig sist

Jeg kom over et fint sitat i dag, og har fundert på det kraftfulle ordet lykke. Hva er det og hva tid var jeg lykkelig sist. Var det av lang varighet eller et kort øyeblikk. Og jeg må erindre at det er de små øyeblikkene som jeg kjenner lykke. De små magiske hverdagsgledene. Et fint ord, følelsen av tilhørighet og det å føle seg verdt noe er noe som jeg føler på daglig og som gjør at livet er verdt å leve. Så jeg deler disse fine ordene med dere og håper dere har en fin lørdag.

 

  • Hvis du har sett vinterens første store snøfall gjennom et barns øyne, da vet du hva lykke er.

 

Genialt av butikken Mette Hagen

I går hadde jeg endelig en titt i butikken Mette Hagen  i Sola Sentrum. Tross om de nå har vært noen år her, har jeg bare tenkt at jeg skal innom. Men av og til blir det med tanken.

Mette Hagen  er en spennende butikk som startet i Randaberg Sentrum for ca. 15 år siden. De startet da en livsstil butikk for oss kvinner. Klær, sko, tilbehør og i grunnen alt det en dame kan ønske seg. I tillegg har de alltid klart å lage en veldig god stemning i butikkene med en god atmosfære slik at du føler deg vel og godt ivaretatt når du trør inn dørene.

I dag finner du butikkene i Sola Sentrum og en nylig åpnet butikk på Amfi Madla. I tillegg har de en nettbutikk som du kan besøke HER.

Utvalget i butikken er klær, sko, vesker, tilbehør og det siste tilskuddet er interiør. Så her er noe for enhver . Har du ikke vært innom, er det verdt turen. Hyggelig betjening og utrolig flott utvalg som gjør at kortet kan gå litt varmt.

Når jeg gikk og kikket i reolene var det et spesielt stativ som tok min oppmerksomhet. På en plakat sto det: Second hand til gode priser. På hele dette stativet eller reolen var det klær som de ansatte har brukt i butikken som de solgte. Genialt, og en fin gest til kundene.

Kanskje flere butikker har dette, men jeg har ikke sett det før.

Jeg legger ved noen bilder jeg av butikkene både i Sola og på Amfi. Håper du liker de og jeg regner med at du er hjertelig velkommen hos de blide damene hvis du tar turen innom.

Mette Hagen er opptatt av bærekraft, men ikke bare som en tankegang men også når det kommer til adferd. Det er viktig å tenke kvalitet ovenfor kvantitet.

 

 

Her er stativet med Second Hand som jeg nevnte over:

 

 

Dette er ikke et reklameinnlegg – bare en observasjon og et besøk.

 

 

Julegavetips! Støtt lokalsamfunnet i år

Når julen står for døren og tankene har begynt å spinne i år igjen på valg av julegaver til dine kjære, tenk litt på tiden vi er inne i. Små aktører, både butikker, restauranter og opplevelses segmentet lokalt har tøffe tider. For å bevare disse, hvorfor ikke benytte din julepresang kvote her?

En opplevelse, en god stund med god mat og drikke eller hva med en av de lokale butikkene? Jeg tipper du har et lite utvalg der du bor. Hvor trist er det ikke at disse forsvinner når vi er ute av denne pandemien?

Er du en bedriftseier og funderer på om det skal være julebord i år eller julepresanger til de ansatte? Hva med å gi ut gavekort til en utvalgt spiseplass eller en lokal bedrift. De ansatte får en hyggelig gest  og en støtter lokalsamfunnet. To fluer i et smekk.

Så folkens, tenk lokalt i disse tider, slik at vi klarer å bevare mest mulig av de små og unike aktørene. Husk at sammen er vi sterke, og vi kommer ut av tunellen – en gang.

 

 

 

 

Er dette de beste de har?

Hei og god morgen. Ja nå er det snart avgjort hvem kommer til å regjere “over there” . Sitte på tronen i 4 år og få stor innvirkning på USA og hele verden for øvrig.

Hvem jeg håper, skal jeg ikke gå så mye inn på nå, men når jeg ser bilde av de to tenker jeg i første øyekast, er det mulig? En av disse?  Og har ikke USA noe bedre alternativ enn dette?

Jeg må ærlig innrømme at jeg har mistet litt tråden i hva de står for, tross om jeg var temmelig hekta på han ene for litt mindre enn 4 år siden. Det kan du lese om HER.

Men om de ikke ser slik ut skal jeg love deg at disse to de kan lage liv og røre rundt seg. Det er sikkert og visst.

Så folkens. Jeg lukker øyne og ører og håper den beste vinner. Og så håper jeg at vinneren tar seg ansvaret bevisst og får verden til å bli en bedre plass å være for absolutt alle.

 

Bildet er tatt av meg – men på skjermen vg på nett.

 

Naturens egen dekorasjon

Hei og god morgen.

Håper dere hadde en fin Halloween feiring i går. Her var det stille og rolig og ingen skumle gjester på døren. Det synes jeg var helt greit siden tiden vi er inne i.

Her om dagen tok jeg noen bilder av gjerdet inn til fotball banen der jeg bor. Dekorasjoner kan være så mangt, og når naturen gjør sitt kan det bli som kunstverk. Hva synes du?