Favoritt Matrett – Solviwar utfordring

Hei dere.

Denne uken har soliwar en utfordring på bloggen sin. Kom gjerne å bli med! Du finner den HER

I dag har jeg valgt ut Favoritt Matrett på utfordringslisten. 

Her har jeg i grunnen all slags fisk. Det er luksus hos meg, da poden i grunnen ikke er så glad i det. 

Som tilbehør til fisk kan jeg absolutt anbefale søtpotet. Det smaker fortreffelig.

 

Da stryker jeg ut Regndråper , Drikke og Favoritt Matrett på lista, og gleder meg til neste utfordring…… hva det enn blir.

 

 #utfordring #soliwar #mojito #drikke #regndråper #favorittmatrett 

Superblå blodmåne i dag

Hei dere.

I dag har du anledning til å få med deg hele tre månefenomener. Dette skaper en ekstremt sjelden superblå blodmåne som vil være tett på jorda og ha et rødlig skjær.

Tenk det er 150 år siden sist dette skjedde, så det er ikke dagligdags.

De tre fenomenene er:

Supermåne som vil si at det er fullmåne og at månen er innenfor 90 prosent av sin nærmeste avstand til jorda. Det får    månen til å fremstå 14 prosent større og 30 prosent lysere enn normalt.

Blåmåne er et begrep for at det er den andre fullmånen i kalendermåneden. Månen er ikke blå.

Blodmåne er det samme som en total måneformørkelse. Det oppstår når månen befinner seg på den motsatte siden av jorda i forhold til sola. Den vil ligge i jordas skygge, men den er ikke usynlig. Når sollyset streifer jordas atmosfære, blir det filtret og avbøyd, slik at det kortbølgede røde lyset fortsetter til månen. Det gir himmellegemet et rødt skjær.

Så dere – i kveld er kvelden. På månejakt hvis det er klarvær……. 

#blogmåne #superblåblodmåne #fullmåne 

 

 

 

 
 

 

Drikke – solviwar utfordring

Hei dere.

Denne uken har soliwar en utfordring på bloggen sin. Kom gjerne å bli med! Du finner den HER

I dag har jeg valgt ut Drikke på utfordringslisten. 

Når vi var i London lærte poden å lage mojito av min bror, så dette er drikken jeg får servert både titt og ofte. Det kan være hverdag eller helg, det er ikke så nøye.

Jeg må tilføye at det er den alkoholfrie varianten. 

Her er ikke utseende så nøye, bare det smaker godt. Jeg fikk til nøds snike en sitron på glasset i går til fotograferingen. Tross utseende smaker den fortreffelig. 

 

 

Da stryker jeg ut Regndråper og drikke på lista, og gleder meg til neste utfordring…… hva det enn blir.

 

 #utfordring #soliwar #mojito #drikke #regndråper 

Regndråpe – solviwar utfordring

Hei dere.

Denne uken har soliwar en utfordring på bloggen sin. Kom gjerne å bli med! Du finner den HER

Den første dagen min har jeg valgt meg ut Regndråpe. Jeg har blitt så fasinert av disse små, nesten usynlige “speila” som henger og titter på meg når jeg tusler forbi. Ser en godt etter kan en skimte et speilbilde, og noen ganger er det et fantastisk syn.

Jeg klarte å fange en enkel dråpe på en tur jeg hadde for en uke siden. Blei litt kry av dette bilde, så det blir mitt bidrag i dag.

Ha en fantastisk dag dere.

 

Da stryker jeg ut Regndråper på lista, og gleder meg til neste utfordring…… hva det enn blir.

#utfordring #soliwar 

Isbading, er det sundt?

Hei dere.

Her i Stavanger har vi hatt skikkelig ruskevær de siste dagene. Det har jo ikke vært snø, for den har regnet vekk. Men regn og atter regn. I tillegg så blåser det litt. Det er såpass at når en går ut av døren hører en brummingen fra havet. 

Havet, ja det kan være fascinerende på denne tiden. Utrolig hvordan det kan forandre seg, fra helt rolig i et øyeblikk mot enorme krefter som skyller inn mot land i det neste.

Her om dagen kom jeg over en artikkel som omhandlet isbading. Jeg har noen bekjente som har det som en liten hobby å bade en gang pr. måned, året rundt. Så i disse tider blir det jo nærmest isbading. Jeg regner jo med at det er litt i mer stille stunder enn akkurat nå, hvis de ikke da har ventet til siste dagen. For spørs om sjøen blir roligere med det første.

Artikkelen forteller at å ta en dukkert i det kalde vannet, frigjør endorfinene som er kroppens egne morfinstoffer. Endorfinene har som regel en smertestillende effekt som kan holde seg fra to til fire timer.

Det betyr igjen at det iskalde vannet har positiv innvirkning på mange lidelser som medfører smerte.

I tillegg virker endorfinene antidepressivt, eller dempende på lette anfall, eller rett og slett få deg i bedre humør.

Så folkens, isbading skal visst være bra for oss. Om jeg hiver meg på trenden må jeg nok tenke grundig på da jeg synes det faktisk er kaldt nok om sommeren…… 

Bildet tatt i går når jeg var en tur rundt sjøen her. Regner jo ikke med at noen hopper i sjøen når den oppfører seg slik. Friskt og godt:)

#isbading #vestlandsvær #sunnkropp #helse #hverdag

 

Jeg samler på penger….

Hei dere og god morgen.

Jeg sitter i grunnen og manner meg opp til å ta en liten rusletur i disse morgentimene. Ute er det grått og kaldt, og vindkastene slår inn. Men jeg vet at når en er ute er det bare helt skjønt.

Når jeg da sitter her, kom jeg til å tenke på en liten herlig historie som skjedde når poden var 2-3 år gammel.

Vi var på et eller annet arrangement, og var i grunnen på vei til bilen. Det var en del folk, og i folkemassen var det ei lita jente på om lag året som plutselig mistet en mynt. Poden var lynrask med å ta opp denne, og mora ble ganske så forskrekket. Før noen andre rakk å reagere sier hun med litt for høy og bestemt stemme: Gi den tilbake, du kan ikke ta den.

Poden har svar. Han setter opp et bestemt uttrykk, ser på henne og svarer: “Eg samle på sånne eg altså”.

Selvfølgelig fikk jenta pengen tilbake, om da litt motvillig. 

Han samler vel enda på penger, men har lært seg at han må samle på sine egne. 

Vel, nå må jeg ut her. Ønsker dere en fantastisk søndag. Husk å nyte:)

#penger #samling #foreldreogbarn #barn #minner #mamma 

Tacovafler på Fermenten, Stavanger

Hei dere.

I dag har vi vært på en herlig venninnelunsj på Fermenten i Stavanger. Vi måtte jo selvfølgelig smake dagens som var en litt uvanlig vaffel. Tacovaffel. Har du smakt det?

Det smakte faktisk veldig godt, men litt ulikt den vanlige fredags tacoen. Kan anbefales hvis du får anledning.

Fermenten i Stavanger ligger i Østre Bydel, i lokalene som Mathallen i Stavanger var tidligere. Lokalene er opprinnelig fra 1905 . Østre Bydel har jeg et innlegg som du kan lese om HER.

Jeg legger ved noen bilder og ønsker dere en fortsatt fin lørdag og ikke minst lørdagskveld.

 

Det ser jo ganske fristende ut?

 

 

 

Inne er det ganske kult, litt industripreg:

 

 

Bar, Cafe og Produksjonsbedrift i Stavanger Øst bestående av Yeastside Brewing Company, Mr Norman Bryggebutikk, Eimealt som lager fermenterte grønnsaker og kombucha, Stavanger Ysteri og Lervig Kaffe

#reiseliv #venninnekos #venninnelunsj #hverdag  #stavanger #fermenten #Rogaland #østrebydel 

Widerøe og Norwegian inngår samarbeid

Hei dere.

Jeg tenkte at jeg ville tipse dere om at Widerøe og Norwegian har inngått samarbeid. Dette er absolutt en gladnyhet for alle som reiser på strekninger hvor disse to flyselskapene opererer.

Det er noen unntak på Widerøe sine ruter, og det er Bodø – Bardufoss, Direkteruter fra Oslo til Helgeland (Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen) og Lofoten/Vesterålen (Svolvær, Leknes, Stokmarknes), direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø, Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes.

For deg som kunde vil det si at du kan bestille billetter med disse to selskapene (uten unntakene) som en flybillett. Du får sjekket bagasjen helt frem til bestemmelsesstedet og får mindre “Connection” tid mellom avgangene. Du opplever nærmest at du bestiller hos et flyselskap, og får en billett med en pris.

Det vil bli mer valgmuligheter når det gjelder reiseruter, tidtabeller og ikke minst pris.

Fra før har Widerøe  samarbeidet med SAS, og dette opprettholdes.

Som kunder er det bare fordeler. Så jeg sier bare JIPPI.

Vil du lese mer kan du gå inn HER.

 

 

#flyselskap #Widerøe #Norwegian #Norge #reiseliv

 

Telefonselgere

En kan si mye om telefonselgere, men jeg mener at de gjør en jobb og skal behandles deretter. Som alle andre, med respekt.

Det vil ikke si at jeg kjøper noe fra de som ringer meg, men jeg takker fint nei. Funker ikke det sier jeg at jeg ikke har tid til å snakke med de, og takker høflig nei igjen. 

Du tenker kanskje at jeg ikke bør ta telefonen fra ukjente nummere, men jeg har jobb telefon og får stadig inn telefoner fra ukjente kunder og leverandører. Dermed må jeg nesten ta telefonen, og klarer ikke skille numrene i farten.

I dag hadde jeg en telefonselger på tråden igjen. Jeg prøvde min vanlige teknikk. Først takke nei,  og når det ikke gikk sa jeg at jeg ikke hadde tid å snakke. Det stemte litt også siden jeg var på vei inn i et møte. 

Personen i andre enden ville ikke la meg gå, og la frem tjenesten eller produktet på den måten at hvis jeg ikke godtok tilbudet var det enden nær.  

Jeg merket jeg ble litt frustrert og irritert, og lirte av meg at nå måtte jeg gå og et kort ha det. Da utbryter selgeren: Hvis du ikke har tid, hvorfor tar du telefonen da?

På en måte hadde han jo rett, men jeg ble skikkelig satt ut. Heldigvis var samtalen over. 

Som jeg skrev innledningsvis har jeg stor respekt for de som jobber med dette, og de fleste er høflige og forstår når samtalen er over. Så er det et fåtall som bare ikke skjønner at et nei er et nei. Det er de som irriterer meg.

Jeg tenker  at når personer ikke skal ha noe, og gir uttrykk for dette er det bortkastet tid både for selger og “kjøper”.  Så jeg spør veldig fint: Kan dere være så snill og respektere et nei? 

Liker du å bli oppringt av telefonselgere?

#telefonselgere #jobb 

Handling fører til handling

Hei dere.

Jeg har fortalt dere tidligere at jeg liksom ikke helt har kommet i gang etter mitt sløveliv i høst. Hadde jo de største planene at nå når nyåret sto for døren, ja da skulle jeg ta et tak. 

Dager, ja til og med noen uker gikk, men å komme i gang har vært usedvanlig vanskelig denne gangen.

Denne uken derimot har jeg tatt litt tak. Vært på noen turer, trent litt og ikke minst gjort det jeg skulle hjemme.

Motivasjonen før oppdraga har ikke vært helt topp, det skal jeg innrømme. Men istedenfor å sette meg godt ned i sofaen har jeg begynt å sette ting klar. Når jeg derimot har gjort det, er det så mye enklere å fortsette. 

Jeg har gjerne lurt meg selv, men det har funket. 

For eksempel om jeg har hatt planlagt å støvsuge, så er jo selvfølgelig min første tanke. Jeg tar det i morgen. 

Nå har jeg derimot begynt å hente støvsugeren, og tenkt at da har jeg funnet den frem. Når det er gjort er det så mye enklere å ta neste musesteg, kanskje med at jeg sier til meg selv at jeg tar et rom. Vips så har jeg støvsugd hele huset.

Rett og slett som overskriften sier. Handling fører til handling.

Har du som meg slitt med motivasjonen kan kanskje denne metoden hjelpe. Det har hvert fall funket for meg.

Ønsker dere en fantastisk kveld videre…… og nå skal jeg sige ned i sofaen…..

 

#motivasjon #sløv