Urban, kreativ og levende bydel

Stavanger Øst

I dag var jeg innom den bydelen i Stavanger som jeg synes er mest spennende for tiden. Her møtes gammelt og nytt.

Før var dette en av Stavangers industriområder, og  en grå og kjedelig bydel. Mange av bygningene sto tomme.

Bydelen ligger nydelig til, tett ved sjøen som dere ser på en av bildene. Bolig og næringsutbygging har nå gjort at bydelen er en forlengelse av Stavanger sentrum. På fine dager kan en gå sjøveien som  er fint opparbeidet.

En skikkelig “must” å oppleve hvis du er i Stavanger. Her finner du koselig kafeer, Matmarked med kortreist mat, spesialbutikker, konsertscener ….. ja her kan du riktig kose deg.


Stavanger øst – en urban, kreativ og levende bydel

Stavanger Øst, Østre bydel, Varmen, Urban Sjøfront! Områdets mange stedsnavn gjenspeiler på en god måte dette innholdsrike og egenartede området sentralt i Stavanger.

Stavanger Øst er inne i en omfattende byutviklingsprosess. På få år har området gradvis skiftet status fra å være «byens bakgård»  til å bli en verdifull ressurs for utvikling av Stavanger Sentrum.

Gjennom grunneierorganisering og offentlig-privat samarbeid, er det skapt rom og vilje til realisering av et mangfoldig byområde  solid forankret i områdets egenkarakter og kvaliteter.

Den sentrale beliggenheten med korte avstander, gode kommunikasjonsforbindelser og et betydelig utbyggingspotensial, gjør området til den viktigste arealressursen for Stavanger sentrum. Samtidig er det ikke en ny bydel vi bygger, ? vi resirkulerer og videreutvikler en eksisterende bydel med de fortrinn, utfordringer, egenskaper og potensial det innebærer. Dette gir Stavanger Øst helt spesielle kvaliteter som et mangfoldig byområde  der stadig flere ønsker å bo- og arbeide.

Samarbeid mellom kulturaktører, næringsliv og det offentlige har bidratt til å utvikle en bydel med gode offentlige rom, interessant ny arkitektur, lokale tjenestetilbud og et mangfoldig kulturliv.

tekst hentet fra Google.

#Stavanger #Rogaland #by #urban #kortreist #mathall  #reise #Norge

16 kommentarer

Siste innlegg