Rennesøy dagene

Hei og god morgen.

I går var vi på en fin tur til Rennesøy. Hvert år arrangeres det Rennesøy dagene som er en markeds- og familie dag i Vikevåg sentrum. Her var det masse folk, god stemning, mye å se på og været viste seg fra sin beste side. Det kunne ikke vært bedre.

Dagen avsluttes med en ekte “bygdadans”, som vi gjerne skulle vært med på, men det får heller være til et annet år. Tipper det også var kjekt.

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

Et lite utdrag fra Veteran bil utstillingen, ja du tipper riktig at dette er jo min favoritt:

 

Til kais lå den gamle redningsskøyta Olav Rindal Junior, Huldra, Peder W, Rogaland, Mrgith, Nøkk, Kaholm og utvandrerbåten “Restauration”. I tillegg stilte også Røde Kors med båt.

 

Stemningsbilder.

 

 

Bygdafolket hadde og passet på at oss “byasser” fikk en liten innføring i landbruket. Veldig greit.

 

Mange aktiviteter for barn:

 

 

Litt utvalg av hva som kunne kjøpes:

 

 

 

 

Takk for oss. Et kjekt marked som vi gjerne titter innom igjen neste år.

 

Rennesøy  ble fra 2020 innlemmet i Stavanger Kommune og er ei øy i Boknafjorden. Øya er på 40,7 km2 og inkluderer den lille øya Brimse og har i underkant av 3000 innbyggere.

Blåveis – ny platebar i Stavanger

Hei og god morgen.

Som dere sikkert vet mener jeg jo bestemt at Stavanger har alt. Vi har et herlig sentrum hvor du kan tusle, Norges største trehusbebyggelse hvor du kan vandre og drømme om svunnet tid, yrene folkeliv, nærhet til fjord, palmeøy og et utrolig utvalg innen både butikker og restauranter. Jeg glemte jo nesten å nevne en spennende historie som absolutt er verdt å få med seg, helt tilbake til 1100-1200 tallet.

Men helt til mai manglet vi en platebar. Og ikke en helt vanlig platebar men med vinyl og ekte stemning. Så nå har vi det og.

Denne nyheten heter Blåveis og ligger midt i sentrum i Søregaten 22 i en av Stavangers mange gamle trehus. Her finner du to barer fordelt over to plan, platebutikk, uteservering og de kan i tillegg reklamere for Stavangers eneste Sider bar.

Vi var der en lørdag midt på dagen, og det var rolig stemning inne. Noen tuslet og tittet på plater, litt kjøp var det men siden været var på sitt beste var det mer folk som satt ute.

Så liker du vinyl, er i Stavanger så er det absolutt en plass du må titte innom. Kanskje finner du noen skjulte skatter?

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

Litt av utvalget på vinyl fronten:

 

 

 

God stemning i baren nede, men avslappet og herlig atmosfære:

 

Synes at trappen opp til andre etasje var så fin:

 

 

 

 

Baren i 2. etasje:

 

og uteserveringen

 

 

Takk for titten og jeg kommer garantert til å svinge innom igjen.

 

 

 

 

En ettermiddagstur til øya Rott

Når jeg blir spurt om jeg ønsker å være med til Rott, ja da er jeg ikke vanskelig å be. Jeg har vært der en gang før, og det kan du lese om HER.

Rott er øya som ligger rett utenfor Tananger, som har 3 fastboende og som er bilfritt. (I mitt forrige innlegg fikk jeg beskjed om at det kun var en med postadresse her, men har fått fortalt siden at det er 3) Bilene du ser på bilde er kun her for vei/kai arbeid og ikke noe som en normalt ser på øya.

Rott består av to øyer som er bundet sammen av en landtunge. På den ene er det bebyggelse og den andre er hjemsted for utallige måker. Den sistnevnte er fredet på sommerhalvåret på grunn av fuglelivet.

Rundt 1920 hadde de rundt 50 som bodde her og det var omkring 9 gårdsbruk på øya. Da var det egen skole, butikk og de hadde også postnummer og hadde en egen valg krets.

Fraflyttingen startet etter 2.verdenskrig, og i 1964 var det bare en elev igjen på skolen. Da bodde det 15 stykk her. En liten oppblomstring på folketallet kom på 70-tallet, men fra da  har innbyggertallet sunket fra år til år.

Bygningene som i dag står blir brukt til ferieboliger og øya kan også skimte med egen pub, arrangement lokale og flere utleie enheter.

For å komme seg til dette øyparadiset må du ankomme i egen båt. Fra Tananger tar det om lag en halvtime, men fra Stavanger går det nok om lag en time. Blåser det kraftig kan det være en tøff tur.

 Så har du en egen båt, tilgang til båt eller blir spurt om å være med hit, kommer du ikke til å angre om du tar turen eller takker ja. La mas og tjas ligge, senk skuldrene og bare nyt. Det gjorde vi.

Et annet alternativ er at Hummeren Hotel har guidede turer hit som du finner mer informasjon om HER.

Legger ved noen bilder og så håper jeg du liker de.

 

Bilde er fra innseilingen. Bilene du ser i bildet er på grunn av noe arbeid som de holder på med rundt kai området.

 

 

Denne minen er fint plassert på et berg og har utsikt over innseilingen.

 

Og hva er en øy uten veiskilt?

 

 

 

Fint og frodig :

 

Vi stoppet opp her og hadde en liten rast. Tross om ikke eierne av dette flotte feriehuset var hjemme tok vi oss litt til rette som du ser – siden vi kjenner eierne.

 

Noen koselige detaljer:

 

Huset du ser er det gamle skolehuset. Det brukes i dag til arrangementer, og ikke minst hovedsete for den årlige Rockefestivalen “Rott Rock” som finner sted hvert år i august. Ta gjerne en titt inn på web siden HER.

Skolehuset ble bygget i 1875 men har blitt rehabilitert de senere årene og satt tilbake i slik det var når det var nytt.

 

 

 

 

 

Igjen må vi takke for et herlig besøk Rott. Håper det ikke er lenge til neste gang.

Storafjellet – Vikeså

Storafjellet som ligger i Vikeså i Bjerkreim Kommune er absolutt ikke å forakte når været viser seg på sitt beste.

Selve toppen er 537 moh på sitt høyeste, men gapahuken og tur boken er plassert på 489 moh. Her stopper både stien og merkingen.

For å komme til Storafjellet kan du parkere på lageret til Teknisk Etat eller som oss ved barnehagen. Fra Stavanger følger du E39 sørover mot Vikeså, og i bunn av bakken ned til bygda svinger du til venstre med Circle K bensinstasjonen. Følg vei 503 opp mot Vikeså Skole og så kommer både Teknisk Etat og Barnehagen hvor du kan parkere. Da ser du merkingen og hvor du kan starte turen.

Turen opp tok om lag en time og vi valgte den enkleste veien som er Helgestien. Terrenget var fint, med noen få bratte partier. Ned igjen valgte vi rundturen, som tok oss også gjennom noen beiter hvor det gikk sauer. Denne tok litt i underkant av en time. Stiene er godt merket, og så er det koselige skilt hele veien opp.

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

Utsikt fra Gapahauken:

 

Litt stemningsbilder

 

 

 

Nydelig utsikt når en kommer litt opp:

 

Flotte løyper:

 

 

Og så kommer belønningen. Nydelig utsikt i alle retninger:

 

 

 

 

 

 

Traff på denne karen på veien:

 

Og disse koselige:

 

Takk for turen, og er du i området er dette absolutt en tur å anbefale.