Keramikkmuseet CLAY i Middelfart, Danmark

Reklame | visitlillebælt

Er du i Lillebælt området anbefaler jeg virkelig turen til Keramikkmuseet CLAY. 

CLAY har en av Nord-Europas flotteste samlinger av keramikk med over 55 000 keramiske verker. Porselen, steintøy og fajanse fra den Kongelige Porcelensfabrikk, Bing & Grøndahl og Aluminia.

Vi hadde egen guide som fortalte underveis. Dette anbefales.

 

 

Denne keramikk krukken var i lang tid verdens største. For å brenne denne og andre krukker på denne størrelsen ble ovnen bygget etter størrelsen på krukken. Litt spesielt. Det sies nå at det er laget noen større – og omviseren vår fortalte at hun trodde det var Magne Furuholmen som hadde satt rekorden på størrelsen. Ja – en kan jo lure… hva er det med menn og størrelser?

 

Det gamle bygget er et syn i seg selv. I hagen har de satt keramikk sofa og stol… Hva er vel bedre enn å slenge seg oppi og nyte synet?

Museet består av den gamle delen, men også en ny. De er bundet sammen, men kan ikke ses da det er under jorden. Litt spesielt.

Museet er fra 1990.

 

 

Grimmerhus som eiendommen heter ble oppført i 1856-57 og skulle benyttes av eieren av Hindal Slott når de pensjonerte seg. De fikk aldri benyttet eiendommen til dette. Eiendommen har blitt benyttet til forskjellige formål som privatbolig og legeklinikk. Det har også vært pensjonat før det ble overtatt av kommunen. Siden 1994 har det vært museum.

 

Se det flotte parkområdet. Her tatt fra terrassen utenfor cafeen.

 

I “det nye bygget” står noen av Magne Furuholmen sine verker.

 

Skatkammeret – eller det aller helligste inneholder gave fra Den Kongelige Prcelainsfabrik, Aluminia og Bing & Grøndahl.

 

Det var en seksjon med ny, moderne kunst. Veldig mye flott.

 

 

Her er litt av hvert fra forskjellige epoker. Museet rommer kunst gjennom mer enn 235 år. Når en går gjennom gangene kan en se hvordan tidene forandrer seg. Litt spesielt å se igjen gjenstander fra min barndom.

 

 

 

 

Museet har også en koselig cafe. 

 

Så hva smaker vel ikke bedre enn en kaffe kopp og et herlig stykke kake?

Et besøk på Keramik museet er absolutt å anbefale. Spennende å gå gjennom epokene, se og høre historien gjennom 235 år.

Ønsker du mer informasjon om museet kan du gå inn på web siden dere.

 

#visitlillebælt #middelfart #keramikkmuseet #clark #danmark #museum #magnefuruholmen #dronningsonia #Norge #attraksjon #museum #reiseglede #norskidanmark

20 kommentarer

Siste innlegg