Alle kan!

Hei dere.

Ja nå er det feriemodus rundt omkring i vårt store land. Skoler er pakket ned og alle venter spent på sommeren og drømmer om en velfortjent ferie.

For noen er det slutt på et kapittel og starten på noe nytt. 

Poden har nå fullført 10 års skolegang og er på vei ut i den vide verden. Til glede, men også selvfølgelig litt bekymring for “hu mor”. Men jeg regner jo med at det går greit.

I den forbindelse har jeg og flere andre foreldre vært på avslutning med overrekking av vitnemål. Stolte og flotte ungdommer entret scenen og gode klemmer ble delt ut. Tårene som var å finne i salen var det nok oss stolte foreldre som sto for.

Rektorer har sagt noen velfortjente ord til den flotte ungdommen, og jeg tror at det har vært mange flotte taler rundt omkring.

Her hos oss gikk talen ut på hva som definerer oss som menneske, og viktigheten av å ikke glemme dette. Dette gjelder selvfølgelig for oss selv, men også når en møter andre mennesker.

Det er ikke status, makt, penger, karakterer eller klær som definerer oss som mennesker, men hvordan en er. Hvordan en behandler seg selv og andre.  Nest kjærlighet om jeg kan kalle det det. Det å være et godt menneske.

Hver elev fikk også utdelt en “medaljong” som jeg velger å kalle det, med innskriften: Alle kan!

Om du er ferdig med skolen, eller har vært det en stund synes jeg at dette er noen flotte ord å ta med seg. Det å være seg selv, dyrke de egenskapene en besitter og for å ikke glemme å være et godt medmenneske. 

Jeg velger å avslutte med noen visdomsord som jeg synes er så sanne når det gjelder en selv, men også i møte med andre. 

– Ingen kan alt men alle kan noe….. 

 

#skoleavslutning #allekan #visdomsord #utiverden

 

16 kommentarer

Siste innlegg