Et levende hus i Stavanger

På lørdag var vi i Østre Bydel i Stavanger, og måtte bare innom Tou Scene. Det er et “hippt” bygg, som er som et lite kråkeslott inni. Veldig fascinerende.

Her arrangeres der konserter, stand ups, barne arrangementer, teater, kunst utstillinger og private arrangementer som f.eks bryllup. Et levende hus. Under bilde er det litt mer utfyllende informasjon hentet fra deres hjemmeside.

Er du i Stavanger er det verdt å ta turen innom sidene og se om det er noe som frister: http://www.touscene.com/


 

Hva er Tou Scene

TOU SCENE er en total kunstfabrikk under utvikling, i Stavanger Øst og holder til i et unikt bygg med over hundre års historie. Det var opprinnelig Tou Bryggeri som holdt til i bygget, en nøkkelbedrift i Stavanger. Bryggeridriften stoppet cirka 1980. Etter dette var bygget stengt. Fra 2001 ble det skrittvis tatt i bruk igjen, og dette var starten på utviklingen av Tou Scene AS.

Tou Scenes publikumslokaler består av scener og ulike prosjektrom som benyttes til program og utleie og Tou Scene presenterer hele året et program for publikum innenfor et mangfold av kunstformer. Programmet har satt Tou Scene på kartet som en av Norges mest framtidsrettede og dynamiske kultur-arenaer. Tou Scene bygger sin virksomhet på et nettverk av skapende kunstnere. En rekke kunstnere og organisasjoner/firmaer leier lokaler og driver sin produksjon på huset.

Senteret er organisert som non-profit aksjeselskap eid av kunstnere og støttespillere. I 2009 ble Gamle Tou Bryggeri kjøpt av Stavanger Kommune med 11.500 kvm.

En mulighetsstudie er laget under tittelen “Nye Tou”. Tou Scene har hånd i hånd med dette utviklet Tou Visjonen. Tou Scene er medlem av nettverket for uavhengige kunstsentere Trans Europe Halles.

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #scene ##turist #kunst #teater

10 kommentarer

Siste innlegg