Rennesøyhodnet – nydelig tur

Siden været viste seg fra sin beste side i dag kriblet det i beina etter en aldri så liten tur. Valget ble Rennesøyhodnet som ligger i Rennesøy Kommune i Rogaland.

Jeg har vært på denne turen en gang før for mange år siden, men av en eller annen grunn klarte vi å overse skiltet hvor vi skulle ta av, dermed ble det en veldig lang tur. I dag var vi veldig bevisst på dette.

Til vår forundring traff vi på glatte partier som ikke hadde blitt smeltet opp av solen enda. Det var litt vått enkelte plasser, men i grunnen gikk det fint.

Flott tur som kan anbefales. Turen tok 3-4 timer frem og tilbake. Dette var inkludert en liten kaffestopp på toppen.

Jeg legger ved noen bilder fra turen, og håper dere liker de.

Dette bildet er tatt nesten på toppen. Se den utsikten:

Her er vi på toppen:

Rennesøyhodnet ligger midt i Ryfylkebassenget og er Rennesøy sitt høyeste punkt. Det gir en fantastisk utsikt i alle retninger. Haugaland og Karmøy i nord til langt inn i Ryfylke og sørover til Jæren. Fra toppen som er 234 meter over havet får en utsikt over velstelte gårder samt lyngheiene på nordsiden.

 

På toppen er det kikkert. Men – i den så vi ingenting:

 

På toppen er det ruiner etter utkikkspunkt fra krigens dager. Jeg kan tenke meg at de fikk med seg det meste herfra.

 

Litt bilder fra turen opp og ned:

 

 

 

 

 

 

Rennesøy er en kommune i Rogaland. Kommunen ligger i Boknafjorden og består av de bebodde øyene Rennesøy, Mosterøy, Fjøløy, Sokn, Bru, Vestre Åmøy, Klosterøy og Brimse, samt en rekke ubebodde øyer. 

 

#rennesøykommune #rennesøyhodnet #turanbefaling #liveterbestute #rogaland #stavangerturistforening #reiseliv #friluft #tur #utpåtur #friluftsliv #høst

 

16 kommentarer

Siste innlegg