Nydelig tur til Ullandshaugstårnet/Sørmarka i Stavanger

Hei dere.

En ny herlig helg er over. Det har vært kaldt, men nydelig vær her i Stavanger.

I går var vi på en herlig tur til Ullandshaugstårnet og Sørmarka. 

På Ullandhaugstårnet er det utsikt som gjelder. Der har et fantastisk skue utover Stavanger. Bare helt nydelig.

 

 Ullandhaugstårnet er ett telekommunikasjonstårn og landemerke  ii Stavanger. Tårnet ble bygget i  1964 av Televerket og er 64 meter høyt. Selve toppen av Ullandhaug er en stein som ligger 138,95 moh. ved siden av selve tårnet. Steinen er vel en meter høy slik at toppen av tårnet rager 202 meter over havet, hvilket gjør masten til Stavangers høyeste punkt medregnet byggverk.  Det går trapp et par etasjer opp fra bakkeplan til et utsiktsplatå som er åpent for alle. 

I 1896 ble Haraldstårnet  bygget til minne om slaget i Hafrsfjord  på plassen der Ullandhaugtårnet ligger i dag. En del av tårnet ble ødelagt under 2. verdenskrig og resten ble revet i 1963. 

 

Utsikten:

 

 

I sommermånedene er det en kafe åpen:

Rett ved siden av Ullandhaugtårnet ligger 16 hvite marmorsteiner i sirkel. Disse steinene omkranset opprinnelig det såkalte Haraldstårnet som ble reist på haugen i 1896. Marmoren er hentet fra Talgje. 

I Sørmarka er det mye skog. En finner stier på kryss og tvers. Det er lett å gå seg vill. Et herlig område for en tur. 

 

 

#ullandhaugstårnet #stavanger #utsikt #natur #storby  #reiseliv #Norge #Rogaland #vestlandet

14 kommentarer
  1. Jeg har aldri gått tur i dette området, men det burde kanskje prøves. Er kjekt å lese innleggene dine, det hender jeg lærer noe nytt om distriktet 🙂
   I juletiden er jo Ullandshaugtårnet opplyst som et juletre, og det synes jeg er en ganske fin tradisjon i et ellers mørkt vinterlandskap 🙂

  2. Eva: Ja det er en fin plass å gå tur. Det er bakker opp og ned, så du får deg en liten utfordring også….. Ja jeg hadde et innlegg om det I for julen for et år siden:) Det er en koselig historie om hun jenta:)) Og tusen takk at du leser bloggen min. Det setter jeg pris på. Ønsker deg en flott dag.

  3. Det er gøy med alle disse faktainnleggene du har om Stavanger. 🙂 Du burde jo hatt betaling fra kommunen for å få opp interessen for byen! Jeg har jo bodd der borte i et halvt år, for skrekkelig lenge siden. Gikk på Bergeland videregående og bodde på hybel på Tasta (tror det het det, eller mulig det var enda litt lengre ut). Regner med det er såpass utbygd der nå at det meste flyter i ett, men da var det faktisk langt utpå landet. 😉 Ha en fin mandag.

  4. Marit: Tusen takk. Så snillt sagt:) Ja det er nok mye forandret nå. Jeg vokste opp på Randaberg, enda mer på bondelandet… he,he men nå er det nærmest innlemmet I Stavanger, tross egen commune. Du burde jo tatt turen over og sett :))

  5. Ååååh! Randaberg var det visst det het der hybelen var. Det var et vann og turområde innforbi der, en plass jeg besøkte mye. For de fleste jeg gikk på skole med bodde i området, så i fritia var det jaggu ikke mye å finne på som ensom sørlending, nygift til og med. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg