Pest og fordervelse i Stavanger

I mange måneder nå har jeg tenkt at jeg skulle være med på en guidet tur i regi av Guidecompaniet og endelig i dag passet det.

Tross om det var litt dystert tema, “Pest og fordervelse”, var det veldig interessant og spennende. Vi fikk høre om epidemier som har rammet byen jevnlig gjennom flere århundrer.

Flinke guider fortalte så levende at en følte at en var tilbake i tid. Bygninger og mennesker ble beskrevet på en fantastisk måte. Jeg har bare godord om vandringen, og anbefaler den på det varmeste.

Visste du at frem til ca. år 1200 var det vanlig at bøndene hadde plikt til å passe på de syke? De hadde hver person et døgn, før de flyttet dem til neste gård. Litt spesielt, og ikke så veldig “rolig” for pasientene. Det var vel og grunnen til at hospitaler kom til, og i slutten av 1800 tallet fikk Stavanger sitt første skikkelige topp moderne sykehus.

Guidecompaniet har månedlige vandringer med ulike historiske temaer om Stavanger. Her kan du melde deg på eller bare møte opp ved Domkirken. Betaling skjer via Vipps eller kontant ved oppmøte. Ønsker du å lese mer om oppleggende fremover kan du gå inn HER .

Stavanger by i dag. 

 

Før arrangementet starter. Folk strømmer på. Dette er rett utenfor Domkirken.

Her er litt av folka som var med på vandringen. Jeg tror vi var langt over 100 totalt. Disse vandringene er veldig populære for folk i alle aldersgrupper. Unge og gamle.

St. Petri Kirken:

 

En av gruppene:

#stavanger #guidecompaniet #stavangerhistorie #pest #fordervelse #historie  #reiseliv #reiseglede

19 kommentarer

Siste innlegg