“Kafè go nok” i Gamle Stavanger

I går var jeg en liten rusle runde i Gamle Stavanger. Når en kommer til kafeen med rød løper, flagg, ja et inngangsparti som bare roper “Kom inn”, er det akkurat det jeg gjør.

Jeg hadde ikke planer om et kafe besøk, men en kaffe er jo ikke å forakte. Vel, pluss litt til. Det ble litt for fristende.

Det er Eddie Eidsvåg som står bak konseptet, og det er i de tidligere lokalene til kafe Brostein. Grunnlaget for kafé prosjektet er ettervern- og pårørerendearbeid i kamp mot ensomhet. Planen er å åpne syv slike kafeer rundt om i landet innen fem år.

Som kjent har Eddie alltid hatt et brennende engasjement for de som faller utenfor i samfunnet, og har blant annet vært en av primus motorene til “Pøbel prosjektet”.

De har hatt åpent i to uker allerede, og personalet var helt fantastiske. Blide og fortalte villig vekk. Noen av godsakene blir laget her, mens andre blir laget på et bakeri, men etter egne oppskrifter.

Jeg legger ved noen bilder, og anbefaler virkelig å ta turen inn på den røde løperen hvis du er i Gamle Stavanger. En trenger jo alltid en kaffe og litt.

 

Den ligger rett over Hermetikk museet.

 

Og jeg tullet ikke når jeg sa rød løper:

 

Litt av fristelsene. Foruten disse godbitene serveres en varmrett hver dag. Når jeg var der var det lapskaus – hjemmelaget såklart:)

 

Koselig atmosfære:

 

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg