Langs kysten av Randaberg – Viste til Tungenes Fyr

Hei dere.

I går var vi på en aldeles herlig tur langs kysten av Randaberg. Vi startet på Viste Strandhotell og endte opp på Tungenes Fyr. Denne ruten går langs hele kysten, og her startet vi med en flott sti, hoppet litt på svaberg, ulendt terreng, rullesteiner og sandstrender. Veldig varierende kan du si.

Turen tok omlag 4 timer, og været var perfekt til en gåtur. Litt vind her og der, så det var friskt og godt.

Jeg legger ved noen bilder og håper dere liker turen.

 

Starter bildeserien med et lite bilde av meg. Her har vi kommet oss til Bø. For å unngå kuene gikk vi i steinrøysa som vi ble enige om at kuene ikke klarte å traske i.

 

 

Her startet turen, ved Viste stranden. Det blåste friskt og godt her, og som dere ser er det noen tøffinger som bader. Vi kjente på vannet og konstaterte at temperaturen var: Kald.

 

Her har vi kommet oss til Raustein. Å gå langs sjøen gir en indre ro. Innimellom glemte vi oss litt ut for praten gikk livlig, men jeg tror vi fikk med det meste.

 

 

Her har vi kommet til Vistnes som fremstår som en liten “sørlandsidyll”, tross om vi er på Vestlandet. Det er mange både fra Randaberg og Stavanger som har hytter her, og vi har full forståelse for hvorfor. 

 

 

 

Når vi har kommet forbi Vistnesbukta kommer vi til ytterpunktet på kartet. Vindhardt, og her stopper stien. Heldigvis skal vi gå langs kyststripen, så vi vet vi kommer frem en gang. Dette er ytterste punktet med det lille fyrtårnet.

 

Det er og flotte blomster langs ruten. Noen som vet hva denne heter?

 

Vi runder neset og kommer til Vistvik. Her er det noen sandstrender, men  også mye Svalbard. 

 

 

Videre på turen er vi innom Bø. En variasjon av vilt landskap, fine bukter, Børaunen før vi kommer til Sandestranden. Legger ved noen få bilder her siden da gikk jeg tom for strøm:

 

På Bø kommer en innom viker som dette. 

 

Langs hele kysten finner en Bunkere etter krigens dager i ulike størrelser og fasonger:

 

Jeg synes dette bilde av kuene var litt stilig med sjøen i bakgrunnen:

Turen sluttet på Tungenes Fyr. Vi hadde satt en bil her, slik at vi slapp å gå tilbake. Før vi tuslet ned til bilen fikk vi en kaffekopp inni denne kjekke rasteplassen som de har satt opp:

#randabergrundt #Randaberg #stavangerinmyheart #Rogaland #kystnorge #reiseliv #jærstrender #Norge #vestnorge

 

 

Randaberg Kommune ligger som Jærens nordre spiss, med Stavanger som nærmeste nabo. Dette er den minste fastlandskommunen i Norge.

 

15 kommentarer

Siste innlegg