Hei du. Takk for du titter innom og ikke minst god morgen.
Nysgjerrige meg oppdager nye ting hele tiden, noen gode ting og vel noen som jeg legger i minne som “kjekt at jeg prøvde”. Men tomat syltetøy, det kan jeg absolutt anbefale.
Tidligere her var jeg på Tomatfestivalen på Finnøy, og det var der jeg fikk ideen. Jeg kom selvfølgelig hjem med litt mer tomater enn jeg trengte, og for å ikke la dem gå til spille, ja så kom jeg på at jeg fikk smake på dette syltetøyet på festivalen. Utrolig godt. Så dermed satte jeg i gang.
Etterpå når jeg har laget har jeg faktisk funnet tomater til redusert pris på butikken, og ja hvorfor ikke redusere matsvinn og også spare litt penger?
Dette er veldig godt til kjøtt, men også til ost og kjeks. Og ikke minst, utrolig lett å lage.
Her er oppskriften jeg laget av:
Ca. 500 gram tomater (bruk de du har)
0,5 dl vann
1,75 dl sukker
en skive sitron
1 ss revet sitron skall
1/2 ts salt
1 kanel skall
Ønsker du en litt sterkere variant prøv med litt finhakket chili og litt ingefær.
Og hva gjør du?
Jo du skjærer tomatene i skiver, legger dette samt alt det andre oppi en kjele. La det stå på medium varme i ca en time. Og vips så er det ferdig.
Er det litt rennende gjør det ingenting, for det stivner når du setter det i kjøleskapet. Litt for fast? Da tilsetter du bare litt mer vann og gir det et oppkok.
Jeg håper du liker det.
Får prøve den oppskriften for jeg er storforbruker av tomater
Ja det må du og den er digg:) Lover deg det hehe.
Når jeg så overskriften, må jeg innrømme at dette kan umulig være godt. Så etter å ha lest alt sammen og hva man kan bruke det til, ble jeg med et nysgjerrig og fikk lyst til å prøve 😉 Ha en fin lørdag 🤗
Forstår hva du mener, for jeg tenkte akkurat det samme:) Men verdt å prøve. Jeg ble positivt overrasket – kanskje blir du og? Ha en flott lørdag.
Det hørtes litt spesielt ut 🙂 Men mulig greit til middag. Tyttebær er jo også ganske rart 😀
hehe ja det tenkte jeg og – men ble faktisk positivt overrasket. Så det er godt, tro det eller ei.:) Ha en fin kveld.
Hmm – så spennende! Har ikke prøvd det før, men det skal jeg jammen gjøre 🙂
Ja det må du og det er super godt. :))