Sykt uego

Ja, dette er et nytt prosjekt som som skoler i Stavanger distriktet kan melde seg på. Min sønns skole var den første skolen som tok del i prosjektet. Det går ut på at det på en måte er tøft å være snill. Hvor kult er nå ikke det?

Dette er et samarbeid mellom Stavanger Håndball og Sparebank Vest.

Alle elevene har hatt en dag med teori, og Stavanger Håndball er de som har vært med på å formidle ut til elevene. I tillegg fikk de i oppdrag å hjelpe og gjøre noe fint for andre 3-4 timer en dag. De har vært i nærområdet på eldresenter, gamlehjem, barnehager, delt ut fine sitater på kjøpesenter…. ja kreativiteten har blomstret.

Bra prosjekt – og bra tiltak. Har det effekt? Det tror jeg. Det virker som det har blitt formidlet på deres språk, av unge helter og forbilder. De som har utalt seg har sagt at det gjorde godt å få gjort noe godt for andre. Godfølelse med andre ord. Det er jo den vi alle er ute etter.

Uttrykket som svirrer i nabolaget her er…… det er så sykt uego altså:)

Sitat fra Prosjektet.

Ordet ? Uego? stammer fra Stavanger og betyr det motsatte av ego(isme). Lokale legender begynte å ta ordet i bruk i omkring år 2016 da den lokale ungdomen var gått lei av datidens mobbing og diskriminering. Ungdommen (ref. lokale historier) tok saken i egne hender og gjennom flere (mytiske) handlinger lykkes de å fjerne ordene ?mobbing? og ?diskriminering? fra folkemunne. Dette tar vi heldigvis for gitt i dag.

Du kan lese mer her www.uego.no

#stavanger #uego #godfølelse #hjelpeandre #rogaland

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg