Miljøbevisst? Joda – men jeg har jo ferie….

Glemmer vi oss litt vekk når vi skal på  ferie?

I følge en undersøkelse foretatt av Virke, kommer folk til å reise mer i år enn de gjorde i 2016. Men få nordmenn bryr seg om miljøet når de velger ferie.

Det som var avgjørende for 65 % av de spurte, var pris. Tror nok at sikkerhet, trygghet og kvalitet på destinasjonene også er rangert høyt.

Så er vi litt dobbel moralske?

I hverdagen har vi fokus på miljøet, som for eksempel  i form av å velge mer miljøbevisste produkter, sorterer søpla etter beste evne, sparer på elektrisitet, kjøper økologiske varer, kjøper gjenbruk og  kjører kollektivt.

Hvis vi hadde tatt miljøhensyn når vi reiser på ferie ville disse punktene vært viktige:

-Reise mindre og bli lenger

– Reiser saktere. Det vil si at vi bruker andre transportmidler enn som for eksempel fly.

– Hvis vi velger fly kjøper vi klimabilletter. Da kan du kompensere for dine utslipp. http://klimautslipp.no

– Benytte aktører som er miljøsertifiserte

Fly og Cruise skip er verstinger når det gjelder utslipp, men det er disse vi benytter oss av mest. Ta for eksempel en flytur fra Oslo til Bergen gir et utslipp på over 200 ganger så mange C02-ekvivalenter som hvis du velger tog.

Vel, nå sitter du gjerne og har bestilt, eller skal bestille drømmereisen din langt vekk. Jeg mener ikke at en skal droppe å reise, men være litt mer bevisst ved valg av transport. Det sier seg selv at vi ikke kan ta tog til Bali, men en kan ha det i bakhode at om det er korte strekk kan det være andre mer miljøvennlige alternativer enn fly.

Hvis alle gjør litt, kan vi “skåne” om miljøet sammen. Kanskje vi i neste år får et helt annet svar på undersøkelsene.

 


bildet er hentet fra Google.

#miljø #miljøbevisst #ferie #glasshus #reise 
 

 

 

14 kommentarer
  1. Jeg er nok ikke så veldig miljøbevist..men reiser ihvertfall ikke lengre..hihih Men riktig det..vist alle gjør litt..så hjelper det jo.. Ha en god kveld og helg!

  2. Om jeg skulle velge, ville jeg tro at det å være miljøbevisst i hverdagen er viktigere enn å være miljøbevisst på noe man gjør en gang i året, eller kanskje bare annenhvert år. Blir litt som at jula ikke er den ideelle perioden å slanke seg.
   Heldigvis trenger vi ikke å velge – man kan på ekte Ole Brum-vis si: “Ja takk, begge deler”. Og hvorfor ikke reise litt treigere – og gjøre selve reisen til en del av ferieopplevelsen?

  3. Fint innlegg, men synes de aller fleste mennesker er hyklerske, gjerne også på mange områder.
   Litt off-topic, og kanskje litt eksremt tilfelle, men var nylig i en diskusjon om dødstraff i Norge, hvor ABB kom opp. Vi kritiserer stadig USA for å ha dødstaff (også i ekstreme tilfeller som ligner på og/eller er “verre” enn ABB). Men når ABB kommer og gjør noe, så er dødsstraff helt greit, men dødsstraff i USA er fortsatt like ikke-greit.
   Når det gjelder miljø, ferie og flying: Det aller beste var at man tenkte miljø på absolutt alle områder, ferie såvel som hverdag. Men det som ikke er bra er når man ikke tenker/gjør miljøvennlig på noen områder, det er bedre enn å gjøre det i hverdagen, enn ikke på noen områder.
   Samtidig forurenser fly så mye, men i den situasjonen jorden er i dag, kan man ikke si nei til noe. Vi trenger all miljøvennlig tenkning vi kan få, og mer til for å få jorden på rett kjøl.
   Men skjønner forøvrig hva du mener, er bare tildels uenig, samtidig med å egentlig være enig, om det gir noe mening!
   Fint innlegg forøvrig, og om et viktig tema.
   #Miljøbevissthet er første skritt på veien til en #miljøvennlig #hverdag og #ferie.
   Og miljøbevissthet kommer ved at folk informerer, snakker og diskuterer om det.
   PS: Kunne du kommentert mitt siste innlegg og dele din mening? 🙂
   Ha en flott helg!
   Spent på nye innlegg fra deg. 🙂
   Hilsen Marius

  4. Marius Flugsrud: Heisan. Ja jeg forstår hva du mener for jeg er delvis der selv. De små ting hver enkel gjør i det daglige. På en måte er det feil å sette pekefingen på den normale nordmann – hvis en kan kalle det det – og heller se på verstingene. Som gjerne er de som bruker privatfly , bedrifter osv. osv. Derfor er ikke innlegget krasst:))) Den vanlige mannen i gaten har jeg stor forståelse for går etter pris og sikkerhet. Men litt greit å ha det i bakhodet:) Ja skal innom innlegget ditt:) Ha en flott lørdag.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg