Hei dere.
På første juledag hadde jeg et lite selskap her hjemme. Var så i tvil på desserten da riskrem var tatt dagen i forveien. Jeg bladde litt i oppskriftshefte som Kiwi hadde om julemat og fant en sitronfromasj. Friskt og godt, så denne kan jeg virkelig anbefale. Jeg lagde i glass, og pyntet litt etter eget hode. Oppskriften nedenfor er til 4-6 personer.
4 Gelatinplater, 5 eggeplommer, 1 dl sukker, 1 sitron, skall og saft, 3,5 dl. kremfløte
Legg gelantinplatene i vann ca. 10 min. Pisk eggeplommer og sukkeret til eggedosis. Varm gelantinplatene i vannbad med ca. 5 ss vann og ha i sitronsaft og revet sitronskall. Rør sammen og ha det i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og rør inn eggedosisen. Bland godt sammen og fordel i glass. Jeg brukte rødvinsglass med stett. Dette settes i kjøleskapet i 2-3 timer.
Pynt: små marengs, fløte, kiwi, grønne druer, pistasjnøtter, mynte og raspet lime.
Jeg pyntet rett før servering. Først fløten, deretter satte jeg marengen på toppen. Litt kiwi og druer og til slutt strødde jeg på hakkede pistasjnøtter, lime og satte en kvist med mynte.
#matglede #dessert #mat #matoppskrift #dessertoppskrift
Høres helt himmelsk ud
Monica: Den var veldig god:)) og så enkel å lage… de slikket nærmest glassa…:)))
Det så godt ut
Er det en dessert jeg elsker, så er det virkelig sitronfromasj! nammmmmm….Så flink du er..har aldri laget selv..
Toini: Ja det er friskt og godt… veldig enkelt egentlig:))))
Lise Burøy Brevik: Ja den var god…. smakene sammen var fantastisk:))
Ååå så deilig

frodith: ja den ble god:))
Den så veldig god ut!
denutroligereisen89: den var det:))