Sliter du med strekk eller spenninger – en anbefaling

Hei dere.

Dere som har fulgt meg litt her på bloggen har fått med dere at jeg har hatt en lite joggeprosjekt på gang. Jeg har noen innlegg om dette som ligger under Trening i arkivet mitt.

Jeg holder fortsatt på, men har vært litt redusert i det siste for en lei strekk. Jeg tror den startet etter jeg var på en tur langs stranden, og hoppet litt fra sten til sten. Altså jeg har hatt denne i over en måned.

Den siste tiden har det bare blitt verre og verre, og det er sikkert fordi jeg ikke har holdt meg såpass mye i ro som jeg skulle.

På torsdag gikk jeg på en time på Sats som heter Triggerpunkt. Her bruker en foam roller og en liten ball som en går gjennom hele kroppen med. En mykner opp kroppsvev. Det sies at en blir mykere og forebygger spenninger i fremtiden.

Etter timen var jeg mye bedre, og tenkte at hvis jeg kjøper med meg den lille ballen kan kanskje det hjelpe. Tenkt så gjort.

Hver kveld har jeg brukt denne, mest under fotbladet. Rullet litt og funnet punktene og presset ned. Fotbladet har vært veldig ømt, men akkurat som om det har løsnet litt hver dag.

I dag når jeg våknet kunne jeg nesten ikke kjenne strekken, og når jeg prøvde ballen var det ikke vondt i det hele tatt under fotbladet.

Jeg kan jo ikke med 100 prosent sikkerhet si at det er denne lille ballen som har gjort dette, kombinert med timen på torsdag, men jeg velger å tro det.

Den kan brukes under beina, på ryggen, skuldrene og sete muskulaturen. Kombinerer du denne med en Foam Roller kan jeg nesten garantere at du løser opp muskulaturen. 

Det sies også at dette kan hindre deg noen fysioterapitimer i fremtiden. Om det er sant vet jeg ikke, men det er verdt å prøve.

Jeg kjøpte ballen på Sats, og der kostet den 149,-, Foam Roller kan også kjøpes der, og den billigste låg på 299,-. Disse produktene kan også kjøpes bla. på sportsbutikker eller Rusta.

Lurer du på hvordan disse skal brukes kan du enten finne et treningssenter som har timer, ellers så regner jeg med at Youtube viser det meste. På Sats heter timene Trigger Point.

Så har du spenninger i kroppen, etter trening eller rett og slett etter for mye sitting for eksempel på jobb kan jeg absolutt anbefale disse produktene.

Innlegget er ikke sponset.

 

Her er den lille ballen som jeg kjøpte:

#triggerpoint #foamroller #musklatur #uttøying #treningsglede #treining 

14 kommentarer

Siste innlegg