Heisan.
Håper dere har en fin søndag. Her er huset skinnende rent, og jeg bare koser meg.
Midt oppi vaskingen i går kom en venninne innom. Siden hun sendte melding før hun kom hadde jeg tid til å snu meg litt rundt før hun kom. Tenkte at jeg måtte servere noe, men siden det før handling var det ganske så tomt i skapene.
Jeg hadde noen godsaker, men for å kompensere for det søte laget jeg noen kanapeer på rugbrød med laks og eplekompott.
Enkelt, raskt og virkelig godt.
Oppskriften ligger under bildet.
Du trenger (dette passet til 2 personer)
Jeg brukte 2 skiver rugbrød som jeg delte i fire, 1 eple, 1 ss sukker, 4 ss eplemost, 1/2 ts vaniljesukker (kan også bruke en halv vaniljestang), laks, rømme, rødløk i tynne ringer, persille.
Slik lager du eplekompott: Skjær eple i små terninger. Kok opp med sukker, vaniljesukker og eplemost. Eplene skal bli helt myke og væsken skal kokes inn/fordampes. Vær litt obs på at det ikke svir seg i bunnen. Avkjøles.
Legg litt eplekompott oppå rugbrødene. Deretter laks. En liten klatt rømme. Så topper du med rødløk og persille.
Er du som meg som liker litt ekstra smak putter du litt kvernet sort pepper på toppen.
Ps. retten ble godt mottatt og hver smule ble spist opp.
Tenker det smakte bra ja 🙂 Og deilig med skinnende rent i huset … Fin dag videre <3
Absolutt – ja og ja. Det er en fantastisk følelse med nyvasket hus… synd det ikke varer så lenge… he,he.
hørtes deilig ut :=) hva slags rugbrød bruker du,er det det svarte brødet en får vakumpakket i tynne skiver
Heisan. Ja det er det. Det passer perfekt til laks synes jeg også med tomater. Får en nydelig smak:) Ha en flott dag.