Som første flyplass i Skandinavia lager Stavanger lufthavn, Sola sin egen honning.
Bikuber står langs rullebanen og tusenvis av bier tar av og lander her på jakt etter nektar fra blomster i nærområdet. Honning høstes fra kubene, og blir tappet på glass ved KL bigård i Sandnes.
En av grunnene til å lage honning er at da er det mulig å overvåke om det er forurensing i luft, regnvann, blomster eller pollen som er der. Honningen er testet og funnet ren.
Biene må besøker over 20 millioner blomster – eller ta over 60 000 flyturer for å produsere 1 kg honning.
Bikubene står i nærheten av et landskaps-vernområde, der rundt 185 fly tar av og lander hver dag til/fra over 70 forskjellinge destinasjoner. Biene på sin side tar ca 40 turer hver, når nektar og pollen er “i loftå” – og flyr indirekte til ca 4000 blomsterdestinasjoner.
Så neste gang du er i Stavanger er dette kanskje det du bør kjøpe med det? Kan blant annet kjøpes på flyplassen.
Så bra:-)Spennende innlegg:-)
Anette: tusen takk:)) ønsker deg en flott onsdag:)))
Ojjj så artig.
Her har jo vært satset en god del på bikuber i distriktet. Men i fjor hørte jeg at masse bier rett og slett hadde stukket” av,, men skal være forsiktig med å si det med sikkerhet 
Åå. Kanskje de liker seg bedre på flyplassen:)))) ønsker deg en flott onsdag:))dedicat:
Så artig..ja jeg er ingen honning elsker..men så smart!
spennende:)
liveterherlig93: litt kult:)))
dvergpinschere i mitt hjerte: ja det er litt anderledes kan du si:))
Kult
Kari Elisabeth Solum: ja det er litt stilig:))
Jeg synes liksom jeg ser biene TAR AV og lander som flyene
jeg liker ikke honning, men ideen er her jo smart 
frodith: hihi ja ikke sant. :))))