Dresinsykling på Flekkefjordbanen

Planlegger du å tilbringe noen dager, eller ferien på Sør-Vestlandet anbefaler jeg virkelig en tur innom Flekkefjord. Er du samtidig litt interessert i en aktiv ferie er Dresinsykling på Flekkefjordbanen det perfekte valget. Dette er gøy for hele familien.

Du kan lese mer om det HER.

Du sykler på den verneverdige Flekkefjord-banen i fantastisk natur og fascinerende arkitektur. Det er hele 17 tuneller på strekningern.Turen går mellom Flekkefjord og Sira og er 17 kilometer lang.

Syklene er tandemsykler, hvor to personer sykler og en voksen eller to barn kan sitte på.

Vi tok turen i fjor sommer. Store og små koste seg. Det er lurt å forhåndsbestille, da det i turist sesongen er veldig populært. Legger ved litt bilder fra vår tur. Ser det ikke flott og kjekt ut?

I årene 1904 til 1990 var Flekkefjordbanen en viktig samferdselsåre. Banen bandt Flekkefjord sentrum sammen med Sørlandsbanen og var et viktig kommunikasjonstilbud for befolkningen. Nyttårsaften 1990 gikk den siste skinnebussen fra Flekkefjord til Sira og en jernbaneepoke var over.

Flekkefjordbanens Venner arbeider for å bevare banestrekningen og utvikle den til et levende museum under mottoet “Kulturvern gjennom aktiv bruk”. Noe som har gitt resultat. I dag har den 17 km lange banen blitt forslått vernet kulturminne.

#Flekkefjord #dresinsykling #flekkefjordbanen #vestagder #Norge #sørnorge #ferie #reise #aktivferie #foreldre #barn #foreldreogbarn

 

18 kommentarer

Siste innlegg