Lørdagskos på søndag….

Da er søndagen langt på vei.

Vi hadde en flott dag i går, fikk gjort unna siste shopping til podens til konfirmasjonen, pluss en frisørtime. Nå er også han klar for den store dagen. Det hele sluttet med en herlig lunsj/middag på NB Sørensen.

Vi glemte oss litt vekk på vei hjemover, og handlet inn til lørdagskosen.

Vel hjemme, så vi på hverandre og ble jo enig om at å lage noe nå var ikke vits. Klokken var over fem, og en time siden restaurant besøket.. Vi var fortsatt stappmette begge to.

Så hvorfor ikke ta lørdagskosen til søndagsmiddag. Lasagne er jo veldig fleksibelt slik.

Jeg pleier å bruke oppskriften som ligger på Matprat. Tilfører litt mer grønnsaker, alt etter hva jeg har i hus. I dag ble det en halv paprika, litt brokkoli samt en gulrot. Jeg kjører alle grønnsakene i stavmikseren, slik at de blir passe biter.

Lasagnen ble servert med hvitløksbrød og en god salat med ruccola og tomat. Drysser litt parmasan ost på toppen.

Oppskrift kommer under bilde:

Til 4 personer:

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1/2 paprika
  • 1 gulrot
  • 2 kvister med brokkoli
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 12 ts revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme. Kjør løk, hvitløk, paprika, gulrot og brokkoli i en stavmikser. Hvis du bruker den lille bollen kan du velge selv hvor store biter du ønsker grønnsakene i. Fres grønnsakene i en gryte, tilsett kjøttdeig, tomater, tomatpure, salt og pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
  3. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  4. Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Håper det smaker.

#mat #søndagsmiddag #søndagskos #matprat #familie #barn #hjem #familieogbarn #matglede #helse #underholdning

 

19 kommentarer

Siste innlegg