Min egen strand på Randaberg……

Hei og god morgen.

I går var vi på en liten tur her i distriktet hvor jeg bor. Turen startet vi fra Viste Strandhotell (jeg har et innlegg om hotellet HER og HER) som ligger i Randaberg Kommune. Viste som stedet heter, var  navnet på den største garden i området. Det er også historisk på grunn av Vistehola eller Svartehola som den ble kalt på folkemunne her i kommunen. Du kan lese om den HER.

Vi fulgte stien langs stranden, var innom Vistnestunet og gikk videre ut til Vistnes.

Når du ser på kartet er dette nord for Stavanger.

Her tuslet vi på grus, på kjerrevei, på berg og litt hopping fra sten til sten på myr områder. Nydelig tur.

Som dere ser finner en alt mulig. Min egen strand, en trofast fisker, litt historisk grunn…… og ikke minst vakker natur.
 

Legger ved noen bilder. Håper du liker turen.


Min egen lille strand. Denne ligger ved Raustein, og ligger veldig gjemt. Vi bestemte at dette måtte være ganske så romantisk, og gjemmer tanken til en gang….


En trofast fisker som sitter og skuer ut mot havet:)


Viste stranden som ligger rett ved parkeringsplassen. Bak oss har vi Viste strandhotell.


på Raustein – Randaberg.


Det er en del “bonkere” fra kriger langs hele kyst stripen. Disse er det mulig å gå inn i, men det er mørkt og litt “ekkelt” synes jeg.

Vistnestunet som er et gammelt tun og besøksgård. Det er et komplett jærtun med et jærhus/hjemmehus, grindebygd løe, eldhus, vindmaskin og utmark. De kulturhistoriske verdiene er store, fordi garden og området gir kunnskap og innsyn i eldre byggeskikk, kulturhistorie og gardshistorie. Dette er det best ivaretatte gårdsmiljøet fra slutten av 1800-tallet i kommunen, og kanskje også i regionen. Gården eies av Randaberg Kommune, men driften er drifta av Jærmuseet.

litt av avlingen til Vistnesgården. Var det ikke flott?


Vistnes – dette var målet vårt for turen.

 

 

#reiseliv #stavanger #Randaberg #Rogaland #strand #sjø #badestrand #fisker #sandstrand #reisemagasinet #reisemagasin

32 kommentarer

Siste innlegg