Palmeøya i Stavanger – “Flor og Fjære”

Skal du til Stavanger anbefaler jeg deg virkelig til å senke skuldrene og oppleve en liten perle vi har her, eller en kaffekopp unna.

Flor & Fjære har egen båt som går fra Skagenkaien i Stavanger. Det tar ca. 20 minutter  over til øya Sør Hidle i Ryfylke hvor familien Bryn har laget et paradis av hager, palmer og eksotiske planter. Her kan du nyte freden, blomstene, god mat, utsikt over sjøen og kanskje en dukkert?

Du blir ønsket velkommen med en omvisning av hagen, og hvor du får råd og inspirasjon. Etter omvisning følger en presentasjon av dagens meny før du blir henvist til restauranten. Her serverer de retter fra alle verdenshjørner laget av de beste lokale råvarene.

For å få en titt i den litt spesielle hagen, må en bestille på forhånd, og en må benytte restauranten.

Er du i Stavanger mellom mai og september, vil jeg absolutt anbefale å ta  turen enten på en lunsj, eller til middag. Sjekk gjerne ut hjemmesidene deres HER.

Jeg legger ved en del bilder som dere kan kose dere med. Bildene er tatt en regnværsdag, og til og med da er hagen fantastisk. Tror absolutt at her sier bildene mer enn 1000 ord.

Under  legger jeg ved den fantastiske historien om hvordan øya ble til.

 

Dette er i den nyere delen hvor de har laget en del dammer ut av myr.

Ble dessverre eneste bilde at maten. Herlig fiskesuppe, etterfulgt av buffe og nydelig karamell is.

Historien hentet fra hjemmesiden til Flor & Fjære:

Fra forblåst holme til palmehage på et par tiår. Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn, som gjør seg klar til å overta, og planene for nye utvidelser er klare.

#flor&fjære #stavanger #Rogaland #reise #turist #reisemål #visitnorway #ryfylke #visitryfylke

23 kommentarer

Siste innlegg