Å danse samba med vannslangen

En av mine gjøremål i helgen har vært å vaske og å skrubbe terrasse, bod, platting og gjerde for å klargjøre for maling og beising. En enkel affære i grunnen, og det skulle jo gå greit. 

Hos meg har jeg ikke uttak til vann ute, dermed må alt kobles til på vaskerommet. Det er her utfordringen kommer. 

Ikke selve koblingen, men husken. Hvem kommer vel på at når hver gang du har stengt av vannet, setter det på igjen, ja da strømmer vannet med all kraft ut, tross om jeg skrudde av før jeg sprang inn. Som en ål har den snirklet seg rundt på plen, platting og til og med vaskerommet. Akkurat som du ser på film. Jeg har jo danset etter for å prøve å få fatt på den, så hvis en nabo eller to har sett på har de nok fått seg en liten latter. Hva gjør en vel ikke for naboene?

Jeg har jo trodd at det på film mer har vært iscenesatt, men etter denne helgen har jeg funnet ut at det stemmer, det er slik. En lærdom som er god å ta med seg i hverdagen.

På vaskerommet var en litt spesiell opplevelse. Her skulle jeg kun ha slangen ut vinduet, for plattingene jeg skulle spyle er rett utenfor. I farten, husker jeg jo ikke tilbake til dansingen på plenen, og tar en altfor liten del av slangen ut vinduet. Hva skjer? Når vannet kommer på med all styrke fyker vannslangen inn vinduet igjen, og danser rundt omkring helt til jeg kommer på at jeg kan slå av vannet. Det ble et skikkelig søl.

Så om dere lurer på om vannslangen kan danse samba, er svaret et klingene stort JA fra meg. Noe som jeg skal prøve å huske på neste gang slangen skal ut…? 

 

#vannslange #samba #husoghjem

22 kommentarer

Siste innlegg