Fra Hå Gamle Prestegård til Obrestad Fyr

Jærstrendene er noe som fasinerer meg. Her finnes både sandstrender og rullesteinstrender. Felles for dem alle er at hvis det er et lite vindblaff andre steder i området, kan du være sikker på at det blåser ti ganger mer her.

I går kjørte vi til Hå gamle Prestegard og parkerte  og gikk strandlinjen til Obrestad Fyr.

Underveis ble det litt endringer i planene for vi hadde planlagt å gå Kongevegen som den kalles som er på omlag 10 kilometer.

Stien går over jorder hvor kyr går fritt og vi følte at det ble litt for mye kuer her og der. Vi ble rett og slett litt skeptiske. Dermed ble turen veldig forkortet og vi ga oss ved Obrestad Fyr.

Det frister veldig å skylde på venninna mi, men jeg må nok innrømme at jeg ikke var særlig høy i hatten selv. Men litt tøffere enn henne, ja det var jeg. 

Uansett fikk vi en frisk og fin tur. Litt på sti og litt på rullestein.

Legger ved litt bilder og håper dere liker de.

Dette bildet ble tatt på starten av turen. Du ser Obrestad fyr på høyden og selvfølgelig ei ku, eller okse:

 

Hå Gamle Prestegård:

I hovedhuset har de en koselig cafe:

Hå gamle prestegard er en tidligere prestegård som er gjort om til et moderne kunst- og kultursenter. Prestegården på Hå ligger vest for Nærbø i Hå, og er fra 1637. Her finner man et galleri med vekslende kunst- og kulturhistoriske utstillinger.

 

Koselig Graffiti på låve veggen:

 

Gjerde ut fra Prestegården: 

 

Midt i landskapet dukket denne opp. Kreativ løsning til kyrne:

 

 

 

 

Obrestad Fyr:

Fyret ble åpnet i 1873. I de 30 første årene fyret var i drift var lyskilden enkel oljebrenner med veke. I 1902 ble den skiftet ut med en petroleumsglødebrenner som gav et langt sterkere lys.

 

Så litt kyr:

Denne tittet så nysgjerrig frem… var jo litt søt på avstand:

 

 

 

#hågamleprestegård #obrestadfyr #jæren #jærstrender #stavangerinmyheart #rogaland #Norge #hå #obrestadfyr #obrestad #turirogaland 

Siste innlegg