I morgen starter vinteren i Stavanger

Hei dere.

Tenk nå går vi inn i vintertiden her i Stavanger. I noen års “tradisjons tro” tenner Fargegaten vinterlysene sine torsdagen i oktober når Høstmarkenen finner sted. Og det er faktisk i morgen presis klokken 20.

Har du tid og anledning, og selvfølgelig er i området, anbefaler jeg virkelig å ta turen. Her blir det liv, og så er det et fantastisk og magisk syn.

For dere som ikke kjenner til Fargegaten er dette en av de mest kjente og populære gatene i Stavanger. Historien om gaten ligger under bildet.

 

 

Historien om Fargegaten, og hvordan den ble til i 2005:
Bare 21 år gammel kom Tom Kjørsvik ene og alene til Stavanger for å starte sin egen frisørsalong, som vi i dag kjenner som Bob Stylister.
Lokalene fant den unge gründeren i den anonyme gaten Øvre Holmegaten. En gate med hvitmalte hus og grå asfalt.
Stedet som er så sentrumsnært, var likevel tilsynelatende dødt. Valget av beliggenhet var bevisst, for den unge frisøren ønsket at kundene skulle oppsøke han, i stedet for at det ble en drop-in frisør.
Gaten som han egentlig ville være i fantes ikke, dermed har han laget den i følge ham selv.
Han ønsket et mer koselig miljø i gaten sin, og dermed begynte en ide å vokse. Ideen var at husa i gaten burde males i sterke farger, slik at folk ville komme.
Ideen fikk han allerede i år 2000, men det tok altså 5 år før gaten ble begynnelsen på hva Fargegaten er i dag. En anerkjent bildekunstner ble leid inn for å sette sammen fargene i en logisk rytme – og første helgen i 2005 åpnet den nye gaten.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg