Jeg hadde fordommer

Normalt vil jeg beskrive meg som en person som er åpen og aksepterer personer akkurat slik de er. Jeg pleier å synes det er interessant og lærerikt at vi alle er forskjellige, og at forskjellige vinklinger på en oppgave eller sak er spennende.

Her om dagen leste jeg et innlegg fra Linked hvor en bedrift fra Stavanger regionen hadde ansatt flere personer med Asperger, med stort hell.  Ikke det at de  hadde vært på leit etter disse personene, men de hadde stilt til intervju som alle andre og fått jobbene. Sjekk gjerne ut artikkelen HER.

Fantastisk at noen klarer å se litt uti fra boksen, og se  styrker istedenfor hindringer. Ikke avskrive personer på grunn av de er litt annerledes og ikke tenker helt likt som deg.

Jeg har gått og tenkt på denne artikkelen noen dager, og må nok innrømme at jeg hadde nok hatt samme tanker som de fleste av oss, tross om de hadde vært de best egnet til jobben. Grunnen er nok litt fordommer men mest av alt uvitenhet. Å ikke vite eller å ikke kjenne til kan være ganske så skremmende, og dermed er det best og ikke ta sjansen. Er det ikke litt slik vi tenker?

I artikkelen står det skrevet at ja de trenger en annen oppfølging, men gjør ikke du og jeg det også? Vi er jo også forskjellige, og “trigges”  av ulike ting?

Så dette er bra. Hatten av for dere som ikke blir skremt av “det ukjente”, men ser at mangfold kan være en styrke.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg