Tilbehør til kalkun

Hei dere.

I helgen hadde jeg “godjentene” over på en liten juleavslutning. Jeg serverte kalkunfile med diverse tilbehør.

Tilfeldig gikk jeg forbi ferske tranebær i butikken, og på pakken sto det at det var utmerket til blant annet kalkunmiddager. Jeg liker å prøve meg litt frem på kjøkkenet, og foruten fargen som var fantastisk til pynting smakte det nydelig til valgt middag.

Til informasjon er de ikke gode rå, men må kokes opp i sukkerlake. Jeg gjorde som det sto på pakken, sånn cirka.

Vask bæra, Kok opp 100 g bær med 1 dl vann og 50 g sukker. La dem koke på svak varme og rør av og til til bærene sprekker. La dem deretter småkoke i 5 minutter. Sausen blir tykkere etterhvert som den avkjøles.

Foruten at jeg brukte dem til pynt, hadde jeg en liten skål med disse til tilbehør.

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/19699625/?claim=prks6xcbfjz”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

2 kommentarer

    1. Ja dette er vel noe som ikke brukes å mye lengre..sikkert pga tilbredningstiden..tar litt tid…Tror ikke jeg har smakt det, men flott farge og spennende med nye smaker..for de som liker det…hihih..Flott tips!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg