Drømmen om epler og et nytt gjerde

Ja slik begynte prosjektet mitt. Jeg drømte å ha epler i hagen min. Røde skulle de være, og se fristende og innbydende ut.

Nå er ikke hagen min den største som finnes, så hvor skulle jeg plassere epletrærne?

Jeg hadde i grunnen gitt opp eplene, men det var helt til jeg kom på denne geniale ideen. Hvorfor ikke kombinere epletrærne og gjerdet? Gjerdet som jeg hadde var til utskifting for mange år siden, men jeg har bare latt det stå.

Istedenfor vanlig stakittgjerde som alle har ble det blomsterkasser med plass til epletrær mellom.

Ut fra intet dukket det opp en liten annonse på facebook om en som laget slike kasser på mål. Jeg sendte inn en bestilling og fikk kassene en uke etter. Jeg hadde også avtalt når kassene var på plass kunne han lage gjerde mellom kassene på mål, slik at fra naboen sin hage ser det ut som et vanlig gjerde.

Jeg var nok litt vel utålmodig med eplene, så før kassene var på plass og i hus hadde jeg både kjøpt og plantet trærne. Det så skikkelig merkelig ut for de som ikke kjente tanken bak, så jeg flirte litt av det.

Derfra har det nesten gått slag i slag. I går festet jeg platene, og er super fornøyd.

 

Gjerdet er omlag 5 meter langt. Før var det et slikt gjerde som dere ser i mellom de andre eiendommene. Underlaget var plen, men jeg fjernet det øverste laget og rettet opp slik at det ble noenlunde bent. Jeg har skrudd kassene i bod og terrasse slik at de står stødig. Jeg kommer også til å bruke noen mini jordspyd til å feste i kassene på kortsidene.

 

Før platene var på plass:

 

Detaljbilder

 

Se – kanskje får jeg epler i år? Epletrærne jeg har valgt er to søyle epletre på den ene, samt to som er podet på en rot roten til et dverg epletre. Disse må beskjæres hvert år da de ikke skal bli høye. Mellomrommet er omlag en meter. I følge to forskjellige gartnere skulle det gå greit. Det gjenstår å se.

 

kassene før de ble malt.

 

Jeg kan virkelig anbefale denne løsningen hvis du ønsker et litt annerledes gjerde. Det er i grunnen enkelt å sette opp.

8 kommentarer

Siste innlegg