Tananger rundt – og sjøbadet!

I går hadde vi en herlig tur over Tananger brua, rundt sjøen og til Sjøbadet på Myklebust i Tananger. Sol, litt frost i bakken og et snev av vår i luften. Herlig.

For en stund tilbake gikk jeg denne veien for å se hvor langt den gikk, og kom ikke lange biten siden de holdt på å grave og lage tursti. Men nå i går kom vi helt frem. Vi måtte opp på vei, men valgte å sno oss nedover til strandlinjen etter en stund, og tross om Nordsjøen står rett inn var det en idyll.

Det var noen glatte partier her og der, så det ble litt knall og fall, men ingen skader på oss. Turen frem og tilbake tok omlag 3 timer.

Legger med noen bilder og håper du liker de.

 

Sjøbadet Myklebust ligger ved kyststien som går fra Tananger i Sola kommune og nordover langs Jåsund-halvøya. Badeanlegget ble offisielt åpnet i august 2015, og har allerede rukket å bli svært populært. Stier, trapper, badebrygge og ramper sikrer adkomst til bassenget for alle.

Bassenget blir tilført sjøvann naturlig, og vannet sirkulerer ved vannstandsendring og bølgeaktivitet. Bassenget er anlagt med minst mulig naturinngrep, og føyer seg fint inn i kystlandskapet med svaberg og holmer. Det er sandbunn i bassenget.

 

 

Her startet turen, på Tananger Brua som går over til Stavanger og Hafrsfjord.

 

 

 

Rett over brua er det et nytt boligfelt hvor de har laget en fin tursti, og fine plasser for beboerne. Benker, sandstrand og fine plasser til å raste. Det har blitt veldig fint.

 

Sandstranden. Det var så masse folk at jeg måtte ta et bilde halvveis av stranden.

 

 

Stien fortsatte litt i skogen før vi måtte opp på veien. Det ser ut som planen er å fortsette da den stoppet plutselig. Blir spennende å se om de tenker å lage den rundt helt til Sjøbadet.

 

 

Når vi gikk ned fra veien etter anbefaling fra noen anbefalinger kom vi til flotte viker, mange koselige hytter og litt sti og litt fritt terreng.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenk å ha denne idyllen en sommer dag.

 

 

Og så sjøbadet.

 

 

Og så kom vi til et smil:

Igjen var det så mange folk som var her, rastet og koste seg at det var ikke så lett å ta bilder.

 

 

Jeg har hatt et innlegg før om Sjøbadet HER, og en tur over Tananger brua HER

8 kommentarer

Siste innlegg