“Pøbel” streker i Stavanger

Hei dere.

Her i Stavanger, eller rettere sagt i Østre Bydel på en av Nord-Europas største kornsilo  har det over en liten tid nå foregått litt “pøbel” streker av selveste kunstneren som kaller seg “Pøbel”. Har du hørt om han?

Det er en norsk kunstner fra Jæren som arbeider med malerier, bilder, skulpturer, stedsutvikling og steds-spesifikke prosjekter. Arbeidet hans har vært dokumentert i flere bøker og nyhetsmedier over flere år. Han ble av nasjonal interesse på midten av 2000- tallet da han dekorerte forlatte bygninger i Lofoten, og dermed tok gate kunsten ut i distriktene og naturen. Dette skapte debatt om meningen med gate kunst. Siden den gang har han vært involvert i flere kunstprosjekter i og utenfor gallerier.

Hans filosofi er at hans kunst må være tilgjengelig for alle.

Nå er det Kornsiloene som står for tur, og selv om han ikke er helt ferdig begynner det å ta form.  Hva synes du?

Tidligere har jeg skrevet innlegg om Østre Bydel som du kan lese HER, HER , HER og HER.. Dette er en flott og urban bydel, som for tiden er under utbygging. Her finner du gammelt og nytt om en annen.

 

 

 

Det tidligere statlige beredskapslageret for korn i Stavanger som ble ble stiftet i 1965 av Stavanger Havnesilo AS var det største kornlageret i Nord-Europa. Ordningen ble avviklet i 1995. Det er nå Felleskjøpet som eier disse. Grunnen til at disse ligger i Stavanger er at kysten i sør er mest sentral i henhold til import av korn fra utlandet. I Norge foregår det meste av produksjonen av korn øst-landet og Trøndelag, så det diskuteres om disse skal omreguleres til boliger, men da må det bygges lagringskapasitet andre plasser. Så tiden vil vise hva som skjer med disse.

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg